Copa

Un escenari talismà

Hoquei sobre patins. El Barça ha guanyat la copa contra el Vic les dues vegades que l’Olímpic de Reus ha estat seu la competició i és de nou favorit

El Barça Lassa afronta amb la màxima confiança la copa a Reus tant pel seu moment de joc i de resultats com pels precedents específics en un escenari talismà i també pels genèrics després d’haver conquerit les tres últimes edicions de la competició. El líder de l’OK Lliga, que debutarà divendres (21.15 h) contra el Noia Freixenet, ha guanyat les dues copes que ha jugat a Reus en el pavelló olímpic. Tant el 2005 com en l’edició del 2016, a més, va derrotar el Vic en la final. En la primera per 2-0 en un partit ben ensopit en què el Vic va pagar cara les expulsions d’Eloi Gaspar i Corominas en una semifinal molt dura contra el Reus. Va ser el comiat de copa de Carlos Figueroa en la banqueta del Barça. Onze anys més tard, el Barça va ser superior (4-1) tot i que el partit va ser més viu, més intens. A la banqueta blaugrana hi era Ricard Muñoz, que va alçar el seu primer títol de copa. Com a segon de Gaby Cairo ja havia guanyat la copa de Vilanova del 2012 davant del Noia. Edu Castro, l’actual tècnic, era el seu ajudant. Per part osonenca, Ferran Pujalte, que ja era l’entrenador del 2005, va repetir experiència.

El Vic, per tant, serà el gran absent nostàlgic d’una competició en la qual ha lluït de valent en les dues últimes dècades amb quatre títols des que es va adjudicar l’any 1999 a Alcobendas la primera edició jugada amb el format actual.

A pesar de la infal·libilitat en el recinte olímpic, el Barça sí que hi va perdre un partit: la final del mundial de clubs del 2008, una competició que ha desaparegut del mapa i que es va resoldre amb una final entre els blaugrana i el Reus resolta amb un gol del Negro Páez en el temps afegit.

Reus també va ser seu de la copa el 1945 –títol per a la Unió Barcelona al Reus Ploms en la final contra el Girona CH (2-1)– i el 1948, amb triomf de l’Espanyol contra el Club Patí (3-1) en una competició jugada al Reus Deportiu.

Certament, la jornada europea va ser vitamínica per als equips catalans abans de la copa. tots van sortir reforçats dels seus respectius compromisos i arriben a Reus amb el ganivet entre les dents. Fins i tot l’Igualada tot i que va perdre per un perfectament reversible 5-4 a la pista del Sarzana en els quarts de l’Europa Cup. els igualadins juguen demà (19 h) contra el Liceo en la repetició de la final del 2004, la darrera conquerida pels gallecs.

En la lliga europea, el Barça es va assegurar el primer lloc del grup, el Reus va derrotar el líder de la lliga italiana i és viu i el Noia va fer un cop de puny a Montreux i si remata la feina davant del Lodi a casa en l’última jornada, s’enfrontarà també al Barça en els quarts europeus com divendres en la copa, en la repetició també de la semifinal de la supercopa de principi de curs. Seguint el fil de l’Europa Cup, tant el Voltregà com el Lleida, també presents a Reus 2019 –els osonencs juguen dimecres (19 h) conta el Caldes–, van encarrilar les eliminatòries i repetiran, si no hi ha un daltabaix, la seva presència en la final a quatre.

Frase
Nom
càrrec

EL PROTAGONISTA

Frase
Nom
càrrec
Recordo el 2016 com una copa brutal: 8-0 contra l’Igualada, 6-1 contra el Noia i 4-1 contra el Vic. Va ser excepcional
Edu Castro
El 2005 era segon del Noia i vam perdre contra el Vic el primer partit i vam a tornar cap a casa. Tant de bo el Noia repeteixi el mateix

Romà Bancells, ben cuidat

El davanter del Reus Miró Romà Bancells se sotmetrà avui a unes proves per saber si pot jugar demà els quarts contra el Lleida llista (21.15 h). Bancells va sortir des de la banqueta dissabte contra el Lodi però va haver de deixar la pista per molèsties en una cama. Els metges creuen que es podria tractar d’una contractura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)