Copa

El Lleida conquereix Reus

La copa. El conjunt d’Albert Folguera rendibilitza la pressió de l’amfitrió amb disciplina defensiva i efectivitat i jugarà demà la semifinal contra el Liceo, superior a l’Igualada

REUS 1 LLEIDA 2

REUS VERMUT MIRÓ:Ballart, Salvat, Carballeira, Àlex Rodríguez i Julià -equip inicial-; Tiago i Cristian Rodríguez.LLEIDA LLISTA BLAVA:Lluís Tomàs, Bruno di Benedetto, Cañellas, Andreu Tomàs i Roberto di Benedetto -equip inicial-; Oruste, Candanedo i Creus.GOLS:0-1 (5’) Andreu Tomàs. 0-2 (47’) Creus. 1-2 (49’) Julià.ÀRBITRES:R. Fernández i A. Gómez. Blava a Oruste.FALTES:7 del Reus i 9 del Lleida.PÚBLIC:uns 1.000 espectadors al pavelló Olímpic de Reus.

El Reus Miró no va trobar la fórmula per contrarestar l’ordre defensiu i el potencial físic del Lleida Llista, que va aguantar 14 minuts amb nou faltes i va fer saltar amb ofici la banca davant l’amfitrió en els quarts de final de la copa. El conjunt d’Albert Folguera jugarà demà la semifinal contra el Liceo, que va apel·lar a una precisió mortífera en la bola aturada –2/2 en penals i 1/1 en directes– contra l’Igualada.

El Reus va sortir nerviós, espès. El Lleida, endollat, el va amenaçar ràpidament amb un parell de contraatacs vertiginosos i li va provocar el primer gran maldecap amb un gol matiner. Andreu Tomàs, des de casa seva –mitja pista–, va batre Ballart (0-1 en el 5’). Una innecessària blava comesa per Oruste hauria tranquil·litzat els ànims locals, però Julià va llançar la directa amb excessiva lentitud. El Lleida va sobreviure a la inferioritat. El Reus va tenir oportunitats en trets exteriors i alguna acció interior però també és cert que Candanedo es va trobar tot sol davant de Ballart quan faltava un minut per al descans.

La solidesa defensiva del conjunt de Folguera i l’ansietat del favorit van provocar sovint l’excés de precipitació en els atacs del Reus, que duia el pes amb empenta i orgull davant d’un rival cada cop més centrat en les tasques d’intendència. La desena del Lleida hauria estat aire fresc per als locals, massa directes però alhora fent cada cop més mèrits, fins que Roberto di Benedetto va entrar fins a la cuina i va servir una gran assistència que Cañellas va culminar (0-2). El jugador francès es va lesionar i el partit es va aturar. El Lleida, però, no va amagar bé la bola i el Reus va marcar quan faltaven 22 segons, una nova mostra d’orgull estèril.

El Liceo, per la seva banda, va protagonitzar el minut d’or de la jornada amb dos gols en 33 segons abans de la mitja part. Tot i les baixes dels germans Lamas, el conjunt de Juan Copa va donar mostres de la seva qualitat i dels seus recursos contra un rival que va fallar en el primer temps.

5
DEPORTIVO LICEO:
Malián, Torres, Di Benedetto, Bridge i Miras -equip inicial-; Coy, Martín Payero i Ciocale
1
IGUALADA RIGAT:
Deitg, Oriol Vives, Pla, Baliu i Bars -equip inicial-; Tety Vives, Molas i Méndez
GOLS:
1-0 (15’) Miras, de penal. 2-0 (24’) Bridge. 3-0 (24’) Torres. 3-1 (29’) Baliu. 4-1 (33’) Miras, de penal. 5-1 (46’) Di Benedetto, de falta directa.
ÀRBITRES:
M. Díaz i D. Cantos. Blava a Tety Vives.
FALTES:
9 del Liceo i 15 de l’Igualada
COMENTARI:
Di Benedetto va fer ressonar el pal de la porteria rival (8’), però va ser Miras, de penal, l’autor del primer gol d’una primera part de precaucions fins que l’Igualada va cometre un error a 33 segons del final. Torres va marxar per la dreta de l’atac i va servir sobre Bridge, tot sol. En l’últim segon del primer temps, a més, Torres, en una acció polèmica, va fer el 3-0. Baliu, va mantenir viva la flama en l’inici del segon període (3-1) perquè l’Igualada, evidentment, es va arriscar. Però vet aquí que Di Benedetto va provocar un penal i Miras, infal·lible, la va tornar a clavar. Pla, en canvi, no va marcar la directa –10a del Liceo– que hauria pogut generar un nou escenari. A 5:03 del final el Liceo va fer la 15a falta, però Méndez la va llançar a fora sense fer jugada. Di Benedetto va completar el recital de bola aturada marcant el 5-1 de falta directa després d’una blava a Tety Vives.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)