Lliga Europea

La final ‘four’, a 100 minuts

Hoquei sobre patins. El Noia Freixenet rep el Barça Lassa en l’anada dels quarts de la lliga europea amb la intenció d’aconseguir un resultat per allargar l’eliminatòria fins a la tornada

La final a quatre de la lliga europea és a 100 minuts del Noia Freixenet o el Barça Lassa, que aquest vespre (20 h, Esport 3) s’enfronten en el partit d’anada dels quarts de final a l’Olímpic de l’Ateneu. El conjunt blaugrana, actual campió, és el favorit per accedir a la semifinal, però els de Sant Sadurní volen plantar cara i allargar l’eliminatòria fins als darrers minuts del partit de tornada del Palau Blaugrana, que es jugarà el 6 d’abril. El tècnic del Noia, Pere Varias, diu que al davant hi tindran el millor equip del món i que en el partit d’avui –la meitat de l’eliminatòria– volen aconseguir un resultat que els mantingui vius per a la tornada. La seva intenció és arribar als darrers deu minuts del partit de tornada amb possibilitats de classificar-se. L’entrenador del Barça, Edu Castro, diu que malgrat que ja han guanyat contra els de Sant Sadurní aquest curs, això no és cap garantia i tot comença amb el 0-0. Afirma que el Noia fa moltes coses bé i que ells hauran de ser intel·ligents per superar-los.

Aquesta temporada els penedesencs i els barcelonins ja s’han enfrontat en quatre ocasions, amb tres victòries blaugrana i un empat. Tots els enfrontaments han sigut molt disputats i el resultat final ajustat, però tal com diu Pere Varias, normalment són favorables al Barça. En la semifinal de la supercopa disputada a Sant Sadurní el Barça va guanyar per 3-2, i en els quarts de la copa de Reus la victòria també va ser blaugrana, per 4-2. En l’OK Lliga els dos equips van empatar (2-2) a l’Olímpic de l’Ateneu, mentre que en el partit que es va jugar al Palau Blaugrana fa una setmana el Barça es va imposar en els darrers segons per 2-1.

La trajectòria del Barça i el Noia per arribar als quarts va ser diferent. Els blaugrana van ser primers de grup amb cinc triomfs i una derrota, i es van classificar en la penúltima jornada. Els de Sant Sadurní van ser segons del seu grup amb tres victòries, un empat i dues derrotes, i no van passar als quarts fins a la darrera jornada, quan van derrotar el Monza, amb qui es jugaven la classificació.

El guanyador del Noia-Barça jugarà la semifinal contra qui es classifiqui del duel entre el Porto (Portugal) i el Forte dei Marmi (Itàlia). En els altres quarts hi ha un derbi portuguès, l’Oliveirense-Benfica, mentre que el Lodi italià juga contra l’Sporting de Portugal.

AQUEST CURS

S’han enfrontat en quatre ocasions amb tres triomfs blaugrana i un empat a Sant Sadurní
Anada (avui)
Oliveirense - Benfica 18.30 h
Noia - Barça 20 h (Esport 3)
Forte dei Marmi - Porto 21 h
Lodi - Sporting 21 h
Tornada (6 d’abril)
Sporting - Lodi 16 h
Barça - Noia 18 h (Barça TV)
Porto - Forte dei Marmi 19.30
Benfica - Oliveirense 20 h
Potser és el millor equip que hi pot haver al món ara mateix. És el rival més dolent que ens podia tocar
Almenys ens agradaria sortir de l’Ateneu amb un resultat favorable, que ens permeti somiar en la tornada
La intenció és que l’eliminatòria estigui molt ajustada i allargar-la fins als darrers deu minuts si no hi ha pròrroga
Pere Varias
ENTRENADOR DEL NOIA
El que ha passat fins ara serveix com a guia d’un relat possible però no és garantia de res. Hem de tornar a començar de zero
Anem a la seva pista i ells fan moltíssimes coses bé. Hem de ser intel·ligents
Crec que estem molt bé, molt còmodes com juguem. Estem alegres i convençuts del que fem
Edu Castro
ENTRENADOR DEL BARÇA

Dos precedents europeus

El Noia i el Barça tenen una llarga trajectòria en les competicions europees, però aquests quarts de final serà només la tercera vegada que es troben en una eliminatòria a Europa. En la lligueta de la lliga europea de la temporada 2011/12 el Barça va guanyar a Sant Sadurní (0-3) i també al Palau (5-3). Després es van trobar en la final de la copa Continental de la campanya 2013/14 i el títol va ser per al Noia. En l’anada disputada a l’Ateneu van empatar (0-0) i en la tornada al Palau ho van tornar a fer (3-3), i en els penals el Noia es va imposar per 2-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)