Lliga Europea

El Barça fa el primer pas

Hoquei sobre patins. El Noia lluita i domina algunes fases de l’anada dels quarts de final. La classificació per a la final a quatre de la lliga europea es decidirà al Palau Blaugrana

NOIA 3 BARÇA 4

NOIA FREIXENET:Xus Fernández, Esteller, Costa, Llorca i Aragonès –equip inicial–, Humberto i Edu Fernández.BARÇA LASSA:Egurrola, Gual, Pascual, Álvarez i Bargalló –equip inicial–; João Rodrigues, Alabart i Nil Roca.GOLS:0-1 (2’) Álvarez, de falta directa. 1-1 (3’) Humberto. 2-1 (25’) Aragonès, de falta directa. 2-2 (31’) Pascual. 3-2 (35’) Humberto, de falta directa. 3-3 (36’) Pascual. 3-4 (37’) João Rodrigues.ÀRBITRES:João Duarte i Ricardo Lealo (Portugal). Van mostrar targeta blava a Costa i Aragonès, del Noia, i a Gual, del Barça.FALTES:10 del Noia i 17 del Barça.INCIDÈNCIES:La millor entrada de la temporada. Es va omplir el pavelló amb més de 1,300 persones.

El Barça Lassa va guanyar l’anada dels quarts de final de la lliga europea a la pista del Noia Freixenet i va fer el primer pas cap a la final a quatre. El curt resultat final de 3-4 manté viu el conjunt de Sant Sadurní, i la classificació per a la semifinal es decidirà en la tornada, al Palau Blaugrana el 6 d’abril. L’enfrontament va ser molt disputat, els dos equips van tenir molt de desgast físic, la lluita va ser intensa i es van veure obligats a fer molts canvis. El Noia no va poder comptar a última hora amb Marc Grau, que es va aixecar al matí amb mal d’esquena i no va estar en condicions de jugar.

Els quarts de final de la lliga europea es van iniciar amb molta intensitat i encert golejador. En el segon minut de joc, Xavi Costa va veure la targeta blava i el Barça es va avançar amb un gol de falta directa de Pablo Álvarez. Tot just un minut després, Humberto va aconseguir l’empat. Els dos equips van mantenir la lluita intensa en els minuts següents, però el marcador ja no es va moure fins al final del primer temps. Els blaugrana van fer moltes faltes en aquesta primera meitat i, quan faltaven tres minuts per al descans, van arribar a la desena. Sergi Llorca va tenir una falta directa, però la va aturar el porter blaugrana Aitor Egurrola. Quan només faltava un segon per al final del primer temps, Marc Gual va veure una targeta blava i el Noia va disposar d’una nova falta directa. Sergi Aragonès, obligat a fer un xut directe perquè no hi havia temps per fer jugada, va marcar el 2-1 i va desfermar el deliri dels aficionats.

Encert golejador

En l’inici de la segona meitat, va tornar l’encert golejador dels dos equips i es van veure quatre gols en sis minuts. Matías Pascual va empatar en el minut 31, i quatre minuts després el Barça va fer la seva quinzena falta d’equip. Humberto Mendes va aprofitar la falta directa per tornar a avançar els de Sant Sadurní, 3-2. El Noia va intentar tornar a jugar amb atacs llargs, però va perdre dues boles i va permetre dos contraatacs dels blaugrana que van acabar en gol. Matías Pascual i João Rodrigues van situar el 3-4 en el marcador quan faltaven 13 minuts per al final del partit. En aquests últims minuts, els blaugrana encara van tenir ocasions per ampliar l’avantatge, però el Noia va saber resistir. Sergi Aragonès va veure una targeta blava, però el porter local Xus Fernández va aturar la falta directa a Pau Bargalló. Els de Sant Sadurní van aguantar els dos minuts d’inferioritat i poc després el Noia va arribar a les deu faltes i els blaugrana van disposar d’una nova falta directa. Aquest cop va ser João Rodrigues qui va intentar marcar, i novament Xus Fernández la va aturar. Faltaven vuit minuts per al final del partit i el marcador ja no es va moure.

El guanyador d’aquests quarts de final tindrà com a rival en la semifinal el guanyador del Forte dei Marmi-Porto. Els portuguesos van golejar els italians a domicili per 1-5.