Mundial

Amb molt de treball

Hoquei sobre patins. La selecció espanyola ha de lluitar fins al final per superar França i començar al mundial amb una victòria

ESPANYA 3 FRANÇA 1

ESPANYA:Malián, Casanovas, Adroher, Pau Bargalló i Toni Pérez –equip inicial–, Roca, Font, Alabart, Edu Lamas i Sergi Fernández.FRANÇA:Correia, Bruno di Benedetto, Roberto di Benedetto, Le Roux i Carlo di Benedetto –equip inicial–; Barengo, Herman, Da Costa, Gefflot i Bonneau.GOLS:1-0 (9’) Casanovas, de penal. 1-1 (28’) Carlo di Benedetto, de falta directa. 2-1 (38’) Toni Pérez. 3-1 (48’) Edu Lamas.ÀRBITRES:F. Fronte i C. Ferraro. Blava a Roca i Roberto di Benedetto.FALTES:12 d’Espanya i 7 de França.

La selecció espanyola va guanyar el primer partit del mundial contra França, però va haver de patir i treballar fins als darrers minuts per sumar els primers tres punts. Espanya, amb set jugadors catalans, mai va poder jugar amb comoditat davant el conjunt francès, que sempre va estar dins del partit.

La primera meitat es va iniciar amb molt de ritme i amb els dos equips buscant la porteria rival, tot i que el conjunt francès ho intentava més en els contraatacs. El joc per dins l’àrea del combinat estatal va fer que els àrbitres assenyalessin penal en el minut set, però l’asturià Toni Pérez no va poder superar el porter francès. Només dos minuts després hi va haver un altre penal i aquest cop Albert Casanovas va inaugurar el marcador per a Espanya (1-0). La intensitat en el joc va baixar una mica i amb aquest curt resultat es va arribar al descans.

Els homes d’Alejandro Domínguez havien fet moltes faltes i en l’inici de la segona meitat van fer la desena i França va disposar d’una falta directa. Carlo di Benedetto es va enfrontar a Xavi Malián, fins ara companys en el Liceo, el va superar i va aconseguir l’empat. El combinat estatal va buscar trencar la igualada tot seguit i Ferran Font va enviar una bola al pal, però els francesos van organitzar una bona defensa que Espanya no podia superar. A dotze minuts del final una gran jugada personal per darrere la porteria de Toni Pérez va tornar a avançar al conjunt estatal. El combinat francès va buscar l’empat i l’estatal marcar un gol per sentenciar. A tres minuts del final Carlo di Benedetto va enviar una bola al travesser. Un minut després, però, Edu Lamas va xutar amb potència i va fer el 3-1.