OK Lliga

‘Déjà vu’ en l’OK Lliga

Hoquei sobre patins. El Barça tornarà a debutar a la pista del Liceo i ho farà el mateix dia que la temporada passada, un 22 de setembre, en un torneig que recupera el ‘play-off’

El gran partit de la primera jornada de l’OK Lliga 2019/2020 serà un Liceo-Barça el 22 de setembre al migdia. Coincidències o no, els dos equip –grans favorits per al títol amb el permís del Reus– ja es van enfrontar també a la Corunya en la jornada inaugural de l’última lliga, també un 22 de setembre, partit que va acabar amb victòria del Barça en un campionat històric per als blaugrana, que no van perdre cap partit.

Probablement la superioritat del Barça en les últimes lligues ha provocat els canvis que s’introduiran aquesta vegada i que ja havien estat aprovats per la federació espanyola. Es recupera el play-off per al títol d’un campionat que començarà el 21 de setembre –fase regular– i acabarà el 9 de juny. La mesura va posar fi a deu temporades ininterrompudes de disputa d’una única fase regular per decidir el títol i els descensos. L’acord va suposar la reducció de setze a catorze equips, fet que permetrà allargar la competició amb una fase final sense necessitat que hi hagi una competició regular excessivament llarga amb múltiples jornades intersetmanals.

El play-off pel títol començarà el 17 d’abril i el jugaran els deu primers classificats de la fase regular. Els vuitens els jugaran el setè contra el desè i el vuitè, contra el novè. Els dos vencedors s’uniran als sis primers per jugar els quarts de final. La gran novetat és el play-out pel descens. Els quatre últims hi estaran implicats. Els perdedors dels duels entre l’onzè contra el catorzè i el dotzè contra el tretzè descendiran automàticament a l’OK Lliga Plata.

Pel que fa al calendari de la fase regular sortejat ahir en l’última jornada –el 4 d’abril–, destaca un Liceo-Reus Deportiu.

La supercopa

La federació espanyola també va sortejar ahir els emparellaments corresponents a les semifinals de la supercopa d’Espanya, que es jugarà el 14 i el 15 de setembre a Igualada, una setmana abans que comenci la lliga. Les semifinals enfrontaran el Reus amb el Liceo i el Barça amb l’Igualada.

OK Lliga femenina

A diferència de la lliga masculina, la femenina no canvia de sistema. Es mantenen els 14 equips i el primer que acabi la fase regular serà el campió. El defensor del títol, el Generali Palau, haurà de visitar la pista de Las Rozas el 21 de setembre, mentre que l’actual campió d’Europa, el Voltregà, s’estrenarà a casa contra el Vilanova. La lliga acabarà el 23 de maig. En l’última jornada el Palau visitarà la sempre temible pista del Gijón. El Manlleu, un altre dels candidats al títol, rebrà el mateix dia el Vilanova.

LA XIFRA

10
Equips.
Són els que es classificaran per al ‘play-off’ pel títol en l’OK Lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)