OK Lliga

El millor Palafrugell mai vist

Hoquei sobre patins.L’equip de Xavi Garcia signa el seu millor inici en l’OK Lliga amb 2/2, és segon, l’equip menys golejat i té Ferran Garcia com a pitxitxi amb un esplèndid 4/5 en les directes

Xavier Garcia, el tècnic del Corredor Mató Palafrugell, deia abans de l’inici de curs que havien de rendibilitzar l’experiència del seu primer i anterior pas per l’OK Lliga ara fa dues temporades. En aquella ocasió, l’equip empordanès va descendir però va adquirir un bagatge que ara l’ha ajudat per signar un inici prometedor. El Palafrugell ha guanyat els dos partits que ha jugat –2-3 a Vic i 3-1 contra el Lloret, dos “rivals directes” com recalca Garcia– i és segon només superat per la millor diferència de gols global del Liceo, precisament el seu rival diumenge en un partit en què els empordanesos sortiran “a competir tot i ser conscients de la qualitat d’un equip molt físic i professional que al setembre” ja els deu “doblar el nombre d’entrenaments”. En el seu anterior pas per la categoria, el Palafrugell va viure un inici esperançador superant a casa el Caldes (3-2) però després va perdre vuit partits seguits. “Hem d’evitar l’eufòria, certament, però també ens hem d’alegrar de l’etapa històrica que viu el club, un moment dolç amb dos ascensos seguits i dos títols de la copa Princesa. Estem en un gran moment institucional i la massa social ha respost, fins i tot quan vam baixar. La nova junta ens ajuda molt com ens va ajudar l’anterior. Correm tots la mateixa cursa”, remarca Garcia, que va estar 15 anys al capdavant de la base d’un club ben estructurat que té un planter d’uns 130 jugadors.

L’actitud defensiva i la porteria, amb l’experimentat Marcel Luzón –34 anys–, han estat clau. “Per això tenim el Marcel i està responent. Ens ajuda i l’equip l’ajuda a ell. Els partits avui en dia es guanyen en defensa”, sentencia el tècnic, que destaca “la solidesa” del seu equip. De fet, amb només tres gols rebuts, el Palafrugell és juntament amb el Liceo l’equip menys golejat dels que ja han jugat dos partits.

EL PROTAGONISTA

Els sis punts aconseguits contra rivals directes són importants i les bones sensacions reafirmen la nostra preparació

LA DADA

Els partits es guanyen en defensa i l’equip està sòlid amb el Marcel molt segur sota els pals. Ens ajuda i l’equip l’ajuda a ell
Estem en un gran moment esportiu, institucional i social. Vivim un moment dolç
Xavi Garcia
Tècnic del Palafrugell
11/30
faltes directes
va marcar l’any passat Ferran Garcia en l’OK Lliga plata, el millor va ser Santi Teixidó (11/21).

“La bola aturada decideix els partits”

Ferran Garcia, pitxitxi amb cinc gols, ha marcat un percentatge de faltes directes sensacional: 4/5 (80%). Amb 29 anys, sembla haver arribat a la plenitud i ha fet cinc dels sis gols del Palafrugell. L’altre el va marcar Pol Vives en la primera jornada a la pista del Vic. En el seu currículum figura el pas pel GEIEG, una enriquidora temporada a les files del Follonica i quatre en el SHUM. Ara viu el segon curs en el Palafrugell. De fet, l’any passat, en el decisiu partit a Vilafranca en què l’equip va segellar l’ascens a l’OK Lliga (2-4), va fer dos gols, el segon, només faltaria, transformant una directa. Va acabar el curs amb 22 gols. La seva fama en aquest inici també farà que els porters rivals examinin minuciosament els seus vídeos. “És un jugador molt bo tècnicament que ha ampliat el seu registre en les directes”, explica Garcia, que dona una transcendència fonamental a la bola aturada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)