OK Lliga

Tretze anys sense ‘play-off’

Hoquei sobre patins. El Liceo-Barça (5-6) de la final del 2009 és l’últim partit amb aquest format, que no tornarà, en el millor dels casos, fins al 2022

El Liceo-Barça (5-6) jugat el 30 de maig del 2009 a Riazor va ser l’últim partit de play-off de la història de l’OK Lliga, ja fa onze anys. Autoritari, l’equip blaugrana va enllestir el títol en el tercer partit de la sèrie (3-0), en el qual va dominar d’entrada amb claredat (1-4 en la mitja part), es va encantar i li va tocar patir, perquè els gallecs van prémer l’accelerador. Tant en els quarts contra el Lleida com en les semifinals contra el Reus, el campió, que en aquell moment va assaborir el dotzè títol seguit, va presentar un full de serveis immaculat. El triomf i l’èxit van enaltir el comiat de Quim Paüls de la banqueta blaugrana en una temporada complicada. El Barça havia perdut la copa i també havia caigut en la lliga europea i no es podia permetre deixar escapar la lliga per molt que hagués guanyat la supercopa, la continental i la intercontinental. Ja amb Ferran Pujalte de tècnic, els blaugrana també van guanyar la lliga posterior, en la qual ja es va apostar per una fase regular única que es va perpetuar fins al curs passat. El Reus (2010/11) i el Liceo (2012/13) van trencar l’hegemonia blaugrana, però en les últimes set temporades el Barça no ha titubejat i la majoria dels equips han advocat per jugar una fase final per suscitar més interès entre els aficionats. El clam popular hi ha influït i va ser un dels detonants perquè aquesta temporada s’instaurés el play-off i es completés un procés de descensos que va reduir el nombre d’equips de l’OK Lliga, dels setze als catorze, i va afavorir un calendari més distès i sense tantes jornades intersetmanals.

Però la irrupció de la pandèmia va desfer la planificació i la lliga es va donar per acabada amb el Barça com a campió quan encara faltava una jornada de la fase regular, i sense descensos: setze equips. Les recomanacions del CSD amb vista a un possible rebrot han fet que el curs vinent la lliga tingui una fase regular única i que la instauració del play-off quedi ajornada per al curs 2021/22. La temporada vinent hauran de baixar quatre equips per tornar a aprimar el nombre de conjunts fins als catorze.

Si es confirma el play-off 2022, serà la dissetena vegada que es juga i la quarta etapa d’un format que, amb diverses singularitats en funció dels cursos, es va estrenar la temporada 1989/90.

Quarts de final
Barça Sorli D. -Lleida (2-0)
Roncato Vic - Lloret (2-0
Coinasa Liceo - Proinosa Igualada (2-0)
Alnimar Reus - Noia Freixenet (2-1)
Semifinals
Barça Sorli Discau - Alnimar Reus (3-0)
Roncato Vic - Coinasa Liceo (1-3)
Final
Barça Sorli Discau - Coinasa Liceo 3-0
Barça - Liceo 5-0
Barça - Liceo 3-3 (3-2)
Liceo - Barça 5-6
Patrocini

Catalans i argentins a la pista

Quim Paüls va alinear Egurrola, Ordeig, Panadero i Carlos López, Teixidó, Masoliver i Borregán, un equipàs. Carlos Gil, per la seva banda, va fer jugar d’entrada Llaverola, Grasas, Lamas, Reinaldo García i Jordi Bargalló, un equip inicial amb tres catalans. Martín Payero i l’ara blaugrana Pablo Álvarez van completar la formació gallega. Els gols del Barça els van fer Ordeig (2), Panadero, Masoliver, Teixidó i Carlos López. Per part local, van marcar Pablo Álvarez (2), Josep Lamas i Jordi Bargalló, que va inquietar amb el 5-6 quan encara faltaven quatre minuts per al final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)