Més hoquei

El Palau venç el Manlleu (2-4) en la final de la I Lliga Catalana Femenina

Hoqurei sobre patins.

El Generali Palau ha derrotat aquesta tarda al pavelló Maria Víctor de Palau-solità i Plegamans el Magic Studio Manlleu per 2-4 (0-2 a la mitja part) en la final de la I Lliga Catalana Femenina i aixeca el primer títol amb el tècnic argentí Ivan Jaquierz a la banqueta. El Palau ha fet un salt de qualitat respecte de la semifinals de dissabte davant del Vila-sana i ha tingut les idees moltes clares en atac. També ha fet valer una major rotació que l’equip rival i una intensitat defensiva que ha limitat la qualitat de les osonenques, sobretot en el primer temps. L’altre factor clau ha estat l’encert golejador de la mataronina Aina Florenza, que ha fet tres gols i que en la semifinals ja va trencar l igualtat amb un gol per l’escaire a 14 segons del final de la pròrroga.

El conjunt local, tot i que en el marcador figurava com a visitant, ha fet una sortida fulgurant i amb nou minuts ja dominava per 0-2. Busquets ha clavat el primer en el minut 2 aprofitant una assistència perfecta de Florenza al segon pal. La mateixa Florenza, determinant, ha fet el 0-2 en el minut 9 després d’una bona acció de Fonteglòria, que ha aixecat i picat dins del quadre. Garcia ha enviat un cacau al pal en un contraatac que hauria pogut suposat el 0-3 i Puigdueta, en el darrer segon, també ha estat a punt de batre Paz en el darrer segon del primer període. El Palau ha estat més incisiu i clarivident, tot i que les osonenques també han tingut oportunitats malbaratades per la portera local Vicente.

El Manlleu ha assumit més riscos en el segon temps i ha sortit amb més convicció. Casaramona ha fet un golàs, però Florenza ha clavat l’1-3 de seguida materialitzant una bona assistència de Busquets. Les de Jordi Boada han perseverat amb un gol d’Anglada (2-3) però Florenza ha resolt de nou amb un tret exterior al primer pal protestada per la portera del Manlleu. No ha est el dia de la bola aturada. El Palau ha fallat una directa i un penal i el Manlleu tampoc no ha marcat una directa.