OK Lliga

Amb 16 equips i lliga regular

La rèmora del final abrupte per la Covid-19 del curs passat ajorna la reinstauració del ‘play-off’ i incrementa el nombre d’equips

La qualitat i l’extensió de la plantilla del Barça, etern defensor del títol, s’intueix inabastable

1a jornada

Taradell - Lloret

18 h (ds.)

Barça - Palafrugell

19 h (ds.)

Caldes - Girona

20 h (ds.)

Vic - Calafell

20 h (ds.)

Mataró - Voltregà

20.30 h (ds.)

Igualada - Liceo

20.30 h (ds.)

Lleida - Vendrell

12 h (dg.)

Reus - Noia

20 h (dg.)

El retorn de jugadors franquícia que han tastat les lligues portuguesa i italiana i la incertesa per la situació sanitària marquen l’inici, dissabte vinent, de l’OK Lliga 2020/21, que tindrà setze equips com fa dues temporades perquè, per culpa del final abrupte provocat pel confinament, no hi va haver descensos i van pujar el Mataró i el Vendrell. El format de la competició és una lliga regular que s’acabarà el 29 de maig. De moment, amb partits a porta tancada i d’altres amb aforaments limitats. Els quatre últims baixaran a l’OK Lliga Plata i l’onzè i el dotzè jugaran la promoció contra els segons del grup A i B de l’OK Lliga Plata. Per tant, podrien arribar a descendir fins a sis equips. L’objectiu és aprimar de nou la lliga, deixar-la en 14 conjunts i reinstaurar el play-off .

Només cal fer un cop d’ull al palmarès –campió les 7 últimes edicions i 31 títols–i repassar la seva plantilla per entendre que el Barça, que en la pretemporada ha fet els deures, és el favorit de favorits. Manté la selecció mundial i ha inclòs en la plantilla el jove cedit al Noia els últims cursos Sergi Llorca, que s’ha guanyat el dret de retorn al millor equip dels que es fan i es desfan. Els blaugrana, per tant, entren en la dinàmica iniciada pels portuguesos de superar les deu fitxes i haver de fer convocatòria. També té onze fitxes el Caldes, sisè el curs passat i que espera fer un salt amb una plantilla engalanada amb el fitxatge de Sergi Miras. El club està immers en un procés electoral convocat per la gestora arran de la dimissió de la junta a l’agost. Com sempre, la resta d’aspirants a la part alta són el Liceo, que recupera César Carballeira i que ha caçat al vol l’estrella Jordi Adroher perquè el Benfica no el volia malgrat que tenia un any més de contracte; el Noia, que manté un bloc competitiu tot i l’adeu de Sergi Aragonès, i el Reus, que puja un esglaó amb l’arribada de Raüll Marín.

LA DADA

Els blaugrana han estat campions els set últims cursos i ara tenen més fons d’armari
Patrocini

Intercanvi de tècnics Noia-Calafell

Una de la maniobres curioses del mercat d’estiu ha estat l’intercanvi de tècnics entre el Noia Freixenet i el Calafell tot l’Any. El retorn de Ferran López a la banqueta sadurninenca és un dels al·licients del curs en un club en què es va consagrar aixecant la copa, la CERS i la copa Continental. Varias, que ha fet una gran feina en la qual només li ha faltat la cirereta d’un títol, i que per Nadal ja va anunciar que no seguiria després de completar cinc cursos a la banqueta de l’Ateneu, també recupera el passat tornant al Calafell, el club que li va servir de plataforma quan va debutar a la màxima categoria. Xavier Albet, l’entrenador que va guanyar una copa amb el Blanes fa gairebé dues dècades (2001), s’asseurà a la banqueta del Lloret substituint Oriol Perarnau amb l’objectiu de segellar la permanència.

Retirades il·lustres sense homenatge

Serà la primera OK Lliga sense Petxi Armengol, veterà il·lustre del Voltregà que ha penjat el patins als 42 anys amb 26 temporades a l’elit. Tampoc no hi serà Mia Ordeig (39 anys), pal de paller al Vic i al Barça i que també ha acabat la carrera a Sant Hipòlit i ara és el tècnic del conjunt femení. Trobarem a faltar la sobrietat defensiva, canonades i els llançaments de penal del reusenc Albert Casanovas (35), tot i que en els darrers cursos havia jugat més a Portugal amb el Benfica que no pas a Catalunya. O les aturades i la bonhomia de Ferran Serra, veterà de 41 anys que jugava al Lloret –15 temporades en dues etapes–al costat de joves que haurien pogut ser els seus fills. El trist de tot plegat és que amb el confinament sobtat iniciat el març, cap dels jugadors citats va poder disfrutar d’un homenatge o un comiat digne més que merescut.

El mercat de fitxatges

Barça.

Altes: Sergi Llorca (Noia). Baixes: Cap

Deportivo Liceo.

Altes: César Carballeira (Reus), Jordi Adroher (Benfica). Baixes: Bruno di Benedetto (Lleida), Facundo Bridge (Riba d’Ave) i Fabri Ciocale (Braga).

Noia Freixenet.

Altes: Ferran López (tècnic, Calafell), Adrià Ballart (Voltregà), Roc Pujadas (Manlleu). Baixes: Pere Varias (tècnic, Calafell) i Sergi Aragonès (Benfica).

Reus Miró.

Altes: Raül Marin (Sporting) i F. Castro (Quevert). Baixes: C. Carballeira (Liceo), Tiago (Turquel) i Luka (Scandiano).

Garatge Plana Girona.

Altes: David Gelmà (Scandiano) i Àlex Grau (Lloret). Baixes: Josep Hernández (Scandiano), Oriol Garcia (Castellar) i Aniol Mangas (Olot).

Caldes Recam Làser.

Altes: Sergi Miras (Porto). Baixes: Cap

Igualada Rigat.

Altes: Jaume-Arnau Marquès (Piera). Baixes: Jordi Méndez (Lodi) i Manel del Valle.

Calafell Tot l’Any.

Altes: Pere Varias (Tècnic, Noia), Eloi Mitjans (Breganze) i Xano Edo (Barça B). Baixes: David París (Vilanova), Martí Serra (Lleida) i Ferran López (tècnic, Noia)

Lleida Llista Blava.

Altes: Jepi Selva (Viareggio), Bruno (Liceo). Baixes: Lluís Tomàs (retirat) i Marc Palazón (Voltregà).

Voltregà.

Altes: Gerard Teixidó (Breganze), Marc Palazón (Lleida) i Roger Font (Vic). Baixes: Adrià Ballart (Noia), Pol Gallifa (Breganze) i Andreu Dalmau (Ripoll).

Palafrugell.

Altes: Albert Querol (Piera), Edu Viella (Jonquerenc), Jordi Pinsach (Cassanenc) i Franco Ceschín (Correggio). Baixes: Ferran Garcia, Pol Vives, Joel Palacín i Rubén Ruiz (retirat)

Taradell.

Altes: Víctor Crespo (Bassano). Baixes: David Martínez (Cerdanyola)

Lloret Vila Esportiva.

Altes: Xavier Albet (tècnic), Max Thiel (Cronenberg) i Marc González (Barça B) . Baixes: Ferran Serra i David Plaza (retirats), Àlex Grau (Girona) i Oriol Perarnau (tècnic).

Vic.

Altes: Tirso Gómez (Montebello) i Oriol Ramírez (Manlleu). Baixes: Roger Font (Voltregà) i Jordi Urbano (Tona).

Mataró.

Altes: Marc Ollé (Monza). Baixes: Cap.

Vendrell.

Altes: Roc Llisà (Bassano). Baixes: Aleix Cid (Valls) i David Lecha (Vilanova).

Marín, Miras i Adroher: els portuguesos

No hi ha dubte que Sergi Miras (Porto), el flamant fitxatge del Caldes, marca diferències. És un gran especialista en els penals i entra fins la cuina cobrint molt bé la bola amb la seva envergadura. Juntament amb l’elèctric Raül Marín (Reus) –quatre cops pitxitxi de l’OK Lliga i llançador de directes– i el malabarista Jordi Adroher (Liceo), conformen els tres retorns portuguesos que compensen la marxa del ja exNoia Sergi Aragonès (Benfica). D’italians tornen Jepi Selva (Viareggio), que 15 anys després recupera l’esperit lleidatà d’un equip bicampió europeu; Eloi Mitjans figura al Noia i al Vendrell que passa del Breganze al Calafell i Gerard Teixidó, triomfador també a Itàlia al costat de Mitjans que repeteix al Voltregà. També arriben Crespo, Ollé, Gelmà, Tirso i Llisà. I marxen a la Lega Méndez, Hernández, Gallifa i Luka.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)