OK Lliga

El Barça fa un altre pas cap al títol

Penalitza les pèrdues del Caldes, rendibilitza la bola aturada i s’endú amb solvència un partit travat i tàctic

Barça 4 Caldes 1

BARÇA:Fernández, Bargalló, Panadero, Hélder Nunes i Rodrigues -equip inicial-; Alabart, Llorca, Álvarez i Pascual.CALDES RECAM LÀSER:Camps, Rovira, Miras, A. Acsensi i Giménez -equip inicial-; Ricart, Blanqué, R. Acsensi i Cristian.GOLS:0-1 (18’) Miras, de penal. 1-1 (20’) Nunes, de penal. 2-1 (21’) Rodrigues. 3-1 (34’) Álvarez. 4-1 (49’) Nunes.ÀRBITRES:O. Pérez i A. Barba. Blava a Bargalló i a Giménez.FALTES:13 del Barça i 15 del Caldes.

El Barça va vèncer ahir el Caldes, el tercer classificat, en un partit tàctic i intens en què va saber penalitzar els errors del rival i aprofitar la bola aturada i fa camí amb determinació cap al títol de l’OK Lliga.

La batalla tàctica defensiva es va imposar durant divuit minuts fins que Miras, de penal provocat per una bona acció personal de Blanqué que, de fet, havia acabat en gol, va marcar el seu segon intent perquè en el primer s’havia avançat a la indicació de l’àrbitre (0-1). El Barça va apujar ràpidament la intensitat. Ricart va cometre penal en tocar la bola amb el patí i Hélder Nunes, un altre gran especialista, no va perdonar (1-1). Una pèrdua a mitja pista va penalitzar la seriosa primera part del Caldes. Rodrigues, aixecant i picant, va fer el 2-1 davant del porter Camps. El Barça va acabar el primer temps amb vuit faltes i el Caldes, amb set.

Els visitants, però, van fer primer la desena, en una acció en atac de Miras. En la directa, Álvarez no va trobar la fórmula per superar Camps. L’alegria a les files del Caldes va durar ben poc, perquè, tal com li havia passat en la primera part, va perdre una bola a mitja pista i Álvarez va fer el tercer en el contraatac.Un cop ben dur de digerir per als calderins, encara més quan van malbaratar dues directes i una superioritat. Una blava a Bargalló, que no podrà jugar a la pista del Reus –també caldrà veure l’evolució de Llorca, que ahir va rebre un cop de bola a l’espatlla–, i la desena blaugrana haurien donat vida a l’equip d’Edu Candami. Ni Rovira –aturada de Fernández–, ni Giménez –bola alta– van marcar. Alabart va enviar la bola al pal (42’) en un tram final en què el Caldes, desgastat, va perdre molts boles. Els visitants van fer la quinzena a disset segons del final. Hélder no va marcar la directa però va afusellar el rebuig.

Manrubia seguirà al Noia Freixenet

El jove biguetà de 20 anys Pol Manrubia continuarà defensant, una temporada més, la samarreta del Noia Freixenet, amb un acord que és ampliable fins al juny del 2023. Manrubia ha fet 14 gols, ha donat 10 assistències i s’ha convertit en un dels jugadors fonamentals de l’equip sadurninenc. La renovació s’afegeix a les d’Adrià Ballart i de Xavi Costa, a la continuïtat de Roc Pujadas i al retorn de Pere Varias com a entrenador. Manrubia, que disputa la segona temporada amb el Noia , va començar la seva etapa formativa quan tenia tres anys al Bigues i Riells, el club del seu poble, i, una dècada més tard, es va incorporar al Barça. També va jugar al Vic i al Voltregà.