Lliga Europea

El Barça cau desballestat i eliminat pel contraatac i la velocitat del Benfica (6-2)

El Barça ha claudicat aquesta nit a Luso davant del potent Benfica (6-2) en un duel a caixa o faixa en què l’empat no li servia de res i no jugarà la final a quatre de la lliga europea els dies 15 i 16 de maig en el mateix escenari. El cap de setmana llarg de les estrelles conclou amb cap triomf català en sis partits i quatre equips portuguesos classificats. El Noia i el Reus van quedar eliminats dissabte i el Liceo també va fer les maletes estabornit pel Benfica (2-7). El Benfica s’enfrontarà a l’Sporting i l’Oliveirense jugarà contra el Porto. Els de Guillem Cabestany n’han fet prou amb un empat contra el Barcelos (3-3), mentre que l’Oliveirense ha signat un empat davant de l’Sporting en un duel de poques defenses i minuts finals de conformisme absolut en què les taules classificaven a tots dos conjunts. Mai abans una fase final de la lliga europea s’havia jugat sense clubs catalans.

L’inici del Benfica-Barça ha estat frenètic. Lucas Ordóñez ha enxampat el Barça en un contraatac i ha marcat quan només havien passat 23 segons (1-0). Panadero, amb un tret en la mitja distància, ha empatat en el minut 2. El Benfica feia una pressió altíssima que incomodava i molt als blaugrana en un partit de màxima exigència física en què les rotacions han començat molt aviat. Una gran acció d’Aragonès li ha costat un penal al Barça, però Fernández, molt inspirat, ha aturat el tret de Diogo Rafael en el minut 11. En l’acció posterior Hélder Nunes ha estat sancionat amb blava per una entrada a Rampulla. Lucas Ordóñez ha enviat no l’ha aprofitada, però el Benfica ha marcat en la superioritat amb un gran gol de Diogo Rafael, que ha simulat una assistència i ha batut el porter blaugrana (2-1 en el minut 11’). El Barça ha desaprofitat l’ocasió d’empatar. Pinto li ha fet una falta molt evident a Roca i els àrbitres han assenyalat la directa. Henriques, pletòric, li ha guanyat la partida a Álvarez. En un contraatac per treure’s el barret coronat per Pinto, rematant una darrera passada per sota les cames de Lucas que ha trencat els esquemes de la defensa, el Benfica ha clavat el 3-1 (18’). A més, en l’inici de l’acció, Hélder Nunes ha pres mal. Malament rai. Tot just servir de centre, Rodrigues ha enviat la bola la ferro. Una llàstima en un moment endèmic delicat pels blaugrana, que han cremat un altre cartutx en la desena del Benfica. Henriques, gegant, ha impedit a l’ultraespecialista Bargalló que marqués la directa (21’). Encara bo que Fernández ha aturat el tret de Pinto en la directa –10a del Barça–. El mal és que ha quedat estabornit a terra i, dolorit , ha requerit ràpidament assistència mèdica.

Egurrola ha hagut de sortir en el segon temps per no exposar Fernández malgrat que es trobava bé i de seguida se li ha girat feina. Blava a Panadero i bombardeig lusità en la superioritat. Prova superada.

Però Henriques també seguia infranquejable. Blava a Diogo i Alabart tampoc no ha trobat la fórmula en la directa. Hélder (29’) ho ha provat amb un tret directe en la quinzena falta del Benfica, però la bola ha sortit desviada. Ell mateix ho ha intentat de penal (30’) i ha tornat a enviar la bola fora. En el 36’, Aragonès ha engaltat una assistència perfecta al segon pal en un altre contraatac de manual (4-1). el festival de les àligues ha prosseguit amb el 5-1 de Lucas Ordóñez en la directa (38’). Egurrola li ha tret la directa a Lucas (40’) per blava a Roca, però el mal ja estava fet. Pinto, sol, no ha perdonat el 6-1 (46’). Álvarez ha fet el segon gol de l’honor (6-2 en el 48’) d’un Barça impotent però que ha lluitat fins al final.