Lliga Europea

El Porto i l’Sporting jugaran la final de la lliga europea

L’Sporting supera el Benfica en els penals. El Porto guanya l’Oliveirense per 6-4 després de remuntar un 0-4

El Porto i l’Sporting disputaran la final de la lliga europea (18.30 h) després d’imposar-se en les seves semifinals en la final a quatre que s’està disputant a la localitat portuguesa de Luso, entre quatre equips de Portugal. El Porto ha derrotat per 6-4 l’Oliveirense després de remuntar de manera brillant un 0-4 en contra. L’Sporting ha eliminat el Benfica en els penals (1-2) després d’un partit molt disputat que ha acabat amb un 3-3. Al final de la pròrroga s’ha arribat amb un 5-5.

L’Oliveirense ha fet un gran inici de partit i s’ha avançat amb un 0-4. Jordi Bargalló ha marcat el primer gol en el primer minut i Marc Torra ha fet el 0-2 de penal en el minut set. El Porto entrenat pel tècnic Guillem Cabestany ha anat remuntant poc a poc i al descans s’ha apropat fins el 3-4. En la segona meitat el porter Xavi Malián ha aturat una falta directa i Xavi Barroso ha posat per primer cop al seu equip per davant al marcar el 5-4 a quatre minuts del final.

La segona semifinal ha sigut molt anivellada amb el Benfica anant per davant en el marcador i l’Sporting, de Ferran Font i Pedro Gil, empatant. Al descans s’ha arribat amb un 2-2 i al final del temps reglamentari amb un 3-3. En la pròrroga l’Sporting és el que ha manat i s’ha arribat al final amb un nou empat, 5-5. En els penals l’Sporting ha guanyat per 1-2. Ferran Font ha fet dos gols per l’Sporting i Sergi Aragonés un pel Benfica.