Més hoquei

La federació catalana presenta el casc obligatori a partir de l’1 de gener de 2022

La Federació Catalana de Patinatge ha presentat avui en societat el casc que serà obligatori en totes les competicions que organitza a partir del curs vinent, però que tindrà un període de moratòria de tres mesos abans de la seva implementació definitiva, que serà l’1 de gener de 2022. Es tracta d’un casc específic i homologat per l’hoquei patins d’us obligatori aprovat en assemblea l’octubre passat. Cristal·litza, doncs, un projecte pioner a l’Estat engegat fa mes de dos anys, ambla col·laboració d’Eurecat, Mutucat i la col·laboració de la Coordinadora de Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. El casc l’ha fabricat l’empresa murciana especialitzada en elements de protecció NZI, que el comercialitzarà en els punts de venda que consideri oportuns al preu de 120 euros i amb tres talles disponibles. El casc, que du el nom comercial SITKA i té una clara vocació internacional, té una vida útil estimada de 5 anys. Pel que fa a les característiques tècniques del prototip de casc, l’enginyer d’NZI Pedro Zornoza ha exposat que el casc és un conjunt de protecció craniofacial, format pel casc i la màscara, que és resistent a impactes consecutius i continuats, impermeable i resistent a la humitat, personalitzable, ventilat i amb bona visió panoràmica, ajustable al cap i de fàcil manteniment, entre altres propietats.

En l’acte hi eren presents Ramon Basiana, president de la FCP –ha remarcat la professionalitat de tot el procés–i impulsor del projecte i Anna Caula, la nova secretària General de l’Esport. Segons Anna Caula, la iniciativa és un exemple de “les sinergies que es produeixen en un sector transversal com l’esport, on la recerca i la innovació es complementen amb la pràctica”.

També hi van assistir diversos membres de la Comissió del Casc de la FCP i representants de les empreses participants en el projecte, que explicaran les característiques tècniques del prototip de casc. El projecte l’ha liderat i el du a terme la federació catalana al marge de la federació espanyola.

La majoria dels equips de base catalans, sobretot prebenjamins i benjamins, ja juguen amb casc, una mesura per evitar lesions greus.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)