Europe Cup

Històrica tercera seguida

Hoquei sobre patins. Europe Cup. El Lleida Llista remunta un 0-2 contra el Sarzana en un gran segon temps, i amb quatre gols d’Oriol Vives

Lleida Llista 5 Sarzana 3

LLEIDA LLISTA:Serra, Di Benedetto, Cañellas, Tomàs i Selva –equip inicial–, Vives, Sergi Folguera, Duch, Munné i Gerard Folguera.SARZANA:Corona, Borsi, Galbas, Rossi i Ipinazar –equip inicial–; Rispogliati, Osorio, Petrocchi, Rinaldis i Bianchi.GOLS:0-1 (5’) Galbas. 0-2 (20’) Galbas. 1-2 (33’) Vives. 2-2 (40’) Vives, de penal. 3-2 (41’) Vives, de falta directa. 4-2 (41’) Vives. 5-2 (44’) Tomàs. 5-3 (46’) Galbas.ÀRBITRES:P. Almeida i R. Leão (Portugal). Targeta blava a Vives, Di Benedetto, Tomàs, Borsi i Rinaldis.FALTES:6 del Lleida i 8 del Sarzana.

La història de les competicions europees va fer lloc al Lleida Llista, que va guanyar la tercera Europe Cup consecutiva, una fita mai aconseguida. A més a més, els lleidatans ho van fer remuntant un 0-2 contra el Sarzana italià, en una segona meitat espectacular i plena de força i d’encert. En aquest segon període, van brillar amb llum pròpia Oriol Vives –MVP de la final–, que va marcar els quatre primers gols, i el porter Martí Serra –millor porter de la final–, que va aturar una falta directa i un penal.

Després d’haver d’esperar 25 minuts a iniciar la final per problemes amb el marcador, el partit es va iniciar fred per les dues bandes. Els italians van començar a escalfar la final amb un gol del santcugatenc Joan Galbas en el minut 5. Tots els intents de crear ocasions de perill dels lleidatans van topar amb una sòlida i ben situada defensa del Sarzana i en el minut 20 el mateix jugador català va signar el 0-2 amb què es va arribar al descans.

Els homes d’Albert Folguera van sortir a buscar la remuntada des de l’inici del segon temps, amb pressió i atacs ràpids. Van tenir un parell d’ocasions clares i en el minut 33 Oriol Vives va fer l’1-2. El Lleida va fer uns minuts impressionants, i en especial Oriol Vives es va mostrar molt encertat, amb tres gols en un minut, 4-2, quan en faltaven nou per acabar. Andreu Tomàs va fer el cinquè, i el porter Martí Serra va contribuir a la remuntada aturant dues faltes directes i un penal en aquesta segona meitat. El tercer gol de Joan Galbas va suposar el 5-3 definitiu.