Més hoquei

El Barça sobreviu a l’Ateneu

Hoquei sobre patins. Aixeca un 0-2 contra un Noia rocós i eficaç que surt reforçat malgrat la derrota, i avui jugarà la final de la supercopa contra el físic Liceo (19.45 h, Esport3)

Barça 4 Noia 3

FC BARCELONA:Fernández, Alabart, Pascual, Pau Bargalló i Rodrigues -equip inicial-; Roca, Hélder Nunes, Llorca i Egurrola (ps).NOIA FREIXENET:Roca, Esteller, Roca, Jordi Bargalló i Mitjans -equip inicial-; Pujadas, Joseph i Salvadó.GOLS:0-1 (4’) Costa, 0.2 (16’) Esteller. 1-2 (19’) Pau Bargalló, de falta directa. 2-2 (35’) Hélder Nunes. 3-2 (38’) Alabart. 4-2 (40’) Pau Bargalló. 4-3 (47’) Pujadas, de falta direc ta.ÀRBITRES:S. Mayor i J. Sánchez, Blava a Costa.FALTES:20 del Barça i 15 del Noia.

Liceo 5 Caldes 1

DEPORTIVO LICEO:C. Grau, Carballeira, Oruste, Di Benedetto i Adroher –equip inicial–; Rodríguez, M. Grau, Burgaya i F. Torres.RECAM LÀSER CALDES:Camps, Ricart, Rovira, Alexandre Acsensi i Giménez –equip inicial–; Rosa, Blanqué , Gurri i Roger Acsensi.GOLS:1-0 (2’) Roberto. 2-0 (9’) Carballeira. 3-0 (11’) M. Grau. 3-1 (36’) Rovira. 4-1 (47’) Burgaya. 5-1 (47’) Rodríguez, de falta directa.ÀRBITRES:M. Díaz i O. Pérez. Blava a Giménez i Ricart, del Caldes.FALTES:13 del Liceo i 9 del Caldes.COMENTARI:La superioritat física i tècnica del Liceo el va catapultar contra el Recam Làser Caldes (5-1) en la primera semifinal. Roberto di Benedetto va marcar el primer gol aprofitant un regal de la defensa catalana, que va deixar una bola morta dins del quadre. El mateix Di Benedetto, omnipresent en defensa –es va fer un tip de robar boles i malauradament va acabar lesionat amb un cop a l’espatlla dreta a 3:21 del final– i en atac, va forçar un penal. Gerard Camps va aturar el tret de Carballeira, que es va redimir amb un cacau exterior (2-0) en una acció posterior. Grau, a la mitja volta recollint un rebuig de la tanca en una altra concessió de la defensa, va establir el 3-0. El Liceo, exuberant, va atropellar els calderins en els primers 15 minuts. L’equip de Caldes de Montbui va evidenciar el que havia avançat el tècnic Eduard Candami abans del partit: “Arribem una mica justets.” El Caldes ho va provar des de l’exterior. Roger Acsensi va estavellar la bola al pal (15’) i Gurri va generar més perill en l’un contra un. Rovira va tenir una directa –10a del Liceo– però va llançar la bola a fora en una acció que hauria pogut reanimar el seu equip contra un rival que ja no era tan eloqüent en la segona part i especulava més. El Caldes, entossudit, va reaccionar amb un gol de Rovira, que va afusellar Grau rendibilitzant una passada genial de Gurri (3-1). El Liceo, però, va amagar la bola, no va concedir contraatacs i va sentenciar amb un gol de Burgaya al contraatac i un altre d’Àlex Rodríguez.

El Barça va saber serrar les dents a l’Ateneu contra un Noia Freixenet rocós i eficaç que surt reforçat malgrat la derrota (4-3) i avui jugarà la final de la supercopa contra el Liceo (19.45 h, Esport3), que va eliminar el Caldes amb autoritat (5-1). Els blaugrana van aixecar un 0-2 i buscaran el seu dissetè títol en la seva dotzena final en la competició. El partit serà la reedició de la final de copa que es van endur els gallecs, que ahir es van desgastar força menys que els blaugrana. Un sadurninenc, Pau Bargalló, va ser el botxí del Noia: dos gols i una assistència.

El Noia va sortit molt endollat i va atemorir el Barça amb dos gols interiors dels mestres en la matèria Xavi Costa i Aleix Esteller. El primer en una passada d’Esteller (4’) i el segon gràcies a una assistència precisa del jove Roc Pujadas (16’), que va oxigenar molt bé els seus companys en la rotació amb bones conduccions, va forçar faltes i va arrodonir un gran partit. El Barça va arrencar molt tebi i el tècnic Edu Castro va renyar els seus jugadors amb vehemència en un temps mort quan no s’havien consumit ni cinc minuts. El seu homòleg Pere Varias va aturar el partit quan Pau Bargalló va estar a punt d’empatar (10’) en el primer contraatac blaugrana. El vigent campió es va anar agafant confiances i va generar més perill a mesura que avançaven els minuts, amb accions de Bargalló i Hélder Nunes, en una frivolitat d’hemeroteca driblant amb una mà. Pau Bargalló va reduir diferències de falta directa (1-2) arran d’una blava a Costa. A un segon, el Barça va cometre la desena, però el tret de Pujadas en la directa va sortir a fora. El Noia en tenia nou.

Gir escènic

El segon temps va ser radicalment diferent. Pau Bargalló no va saber batre l’eficient Roca en una directa i Mijans tampoc va superar Fernández en els primers compassos. A poc a poc, però, Pau Bargalló va fer jugar els seus companys i al Noia, amb una rotació inferior, li va faltar més benzina. Hélder Nunes va empatar en el rebuig d’una directa; Alabart va rematar el 3-2 en una gran assistència de Bargalló, que va marcar el 4-2 en una acció genial deixant asseguts un defensa i el porter en un tram en què el seu equip va trobar per fi forats. Pujadas, de directa, hi va posar emoció (4-3). El Noia va atacar sense porter els dos últims minuts. Quan faltaven 18 segons, Sergi Fernández va plegar amb un cop a l’esquena. Estava blanc i estabornit. Egurrola el va substituir.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)