OK Lliga

El somni fet realitat

Biel Nadal debuta a l’elit a Riazor a les files del Garatge Plana Girona amb només 15 anys, 31 menys que els del porter de l’equip Llaverola, al qual idolatra

Ha estat el locutor d’OK Liga TV al club en els últims dos cursos i mig, juga en el juvenil, estudia quart d’ESO i abans feia esquí

Biel Nadal no oblidarà mai el 25 de setembre del 2021. Amb 15 anys fets el 15 de juny, va jugar amb el Garatge Plana Girona en l’OK Lliga a Riazor contra el totpoderós Liceo. El Girona no va puntuar, però el regust va ser prou bo, atesa la fortalesa del rival (3-1). “Debutar amb l’equip de la teva vida ja és una passada, i fer-ho a Riazor en aquell pavelló tan gran i al costat dels meus referents, és un somni fet realitat, una sensació que repetiria moltes vegades”, reviu Nadal. El jugador més jove del curs va compartir experiència amb l’avi de la competició, el porter del Girona Jaume Llaverola, 31 anys més gran que ell i al qual idolatra. “Tenia set anys i recordo el primer dia que va venir a entrenar-se. El que ha fet en el club, pujant des de nacional catalana, és espectacular. És l’ànima del grup i el que més en sap. Em va dir que estava orgullós d’aquell nen que havia conegut el primer dia.” També es declara admirador de Paueti Bargalló (Barça). La baixa de Moi Aguirre per sanció i la de Gerard Pujol, que no va jugar per molèsties a la cuixa, li van aplanar el debut. Benito i Comalat hi van confiar, un parell de minuts en dues intervencions alternes, quan el partit encara era viu –2-1 pel Liceo–, i va complir. “Feia temps que em deien que quan arribés el moment estigués tranquil i jugués com sé. Vam repassar quatre coses i em van transmetre una tranquil·litat que em va ajudar molt.” En una fase del partit es va emparellar dins del quadre del Girona amb el mite Adroher: “Sempre l’havia vist per la tele o en vídeos. O estàs molt concentrat o pots sortir molt perjudicat.” Subratlla “el bon ambient, la seriositat i el treball” que hi ha en l’equip com un dels seus grans valors, i entén que han d’aprofitar el factor sorpresa que comporta “tenir un equip molt nou”.

La litúrgia del debut va incloure una rapada al vestidor. “Encara bo que no me’l van tallar al zero i es van comportar una mica”, relata Nadal. L’executor, amb la complicitat grupal, va ser el perruquer eventual Gerard Pujol, amb el qual té una connexió especial. “Ja feia setmanes que ho organitzaven”, revela. Es va perdre, però, la clàssica mariscada. “Els grans hi van anar. Jo vaig sopar a l’hotel perquè l’endemà tenia partit amb el juvenil a Sant Sadurní.” De fet, no para. Estudia quart d’ESO i vol fer “alguna carrera de ciències estil farmàcia”. S’entrena quatre dies per setmana, primer amb el juvenil i el júnior, que s’exerciten junts, i després amb l’equip d’OK Lliga. Més de tres hores, amb el plàtan d’aliat vitamínic. Els dimecres fa preparació física.

Té cops amagats. Durant dos cursos i mig ha estat el locutor, en castellà, d’OK Liga TV en els partits del Girona a casa, mostrant coneixements, evolució i maduresa. “És inevitable que se t’escapi alguna catalanada, perquè jo el castellà només el parlo a l’hora de castellà del cole.” Abans competia en esquí: “M’agradava molt i em va ajudar a millorar la tècnica de patí.”

Exemples
Raül Marín va debutar en el Reus de Manel Barceló a Vilafranca als 14 anys, un dia abans de fer els 15. El jugador de Sant Esteve Sesrovires Martí Busquets, ara cedit al Burguillos, va jugar amb l’Igualada en el curs 2018/19 amb 15 anys, 9 mesos i 9 dies. Va marcar un gol contra el Vic. El supera en el club el mític Joan Carles, que va debutar amb 14 anys, 8 mesos i 14 dies, però no en la màxima categoria. També en l’Igualada, Ton Baliu en tenia 16, els mateixos que Sergi Panadero quan va reivindicar-se en el Voltregà. Jordi Adroher va estrenar-se en el SHUM als 15 amb dos gols. Encara no hi havia faltes directes. Alonso Martín va debutar dissabte amb l’Alcobendas als 16.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)