Europeu

La final anunciada

Hoquei sobre patins. Espanya venç França pel marge que als dos els convenia per evitar Portugal i hi tornen avui amb el títol en joc (21 h)

França 1 Espanya 3

FRANÇA:Bonneau, B. di Benedetto, Herman, R. di Benedetto i Le Berre -equip inicial-; C. di Benedetto, Gefflot i Debrouver.ESPANYA:C. Grau, Panadero, Alabart, Carballeria i Bargalló -equip inicial-; M. Grau, Aragonès, Font i Pérez.GOLS:0-1 (4’) Panadero. 0-2 (15’) Pérez. 1-2 (36’) C. di Benedetto, de falta directa. 1-3 (38’) Alabart.ÀRBITRES:J. Pinto i M. Guilherme (POR). Blava a C. di Benedetto i a M. Grau i Aragones.FALTES:11 de França i 2 d’Espanya.

Espanya ha derrotat França aquest vespre a Paredes per 1-3, en un partit plàcid i de ben poca tensió en què el resultat convenia a tots dos equips, que es trobaran de nou avui en la final de l’europeu (21 h / Teledeporte). El triple empat a 10 punts amb Portugal s’ha resolt a favor de la selecció espanyola i dels gals per la diferència de gols en els duels directes. França no havia jugat mai abans la final. Espanya buscarà el seu divuitè títol continental. Itàlia, per la seva banda, va derrotar Alemanya (4-1) i lluitarà avui contra Portugal pel bronze (18 h).

El conjunt de Guillem Cabestany es va avançar amb un gol de Panadero i un altre de Toni Pérez, que va rematar a pler una gran acció de Font. En el segon temps, Carlo di Benedetto va marcar de falta directa l’1-2. L’acció es va originar per una blava a Marc Grau, que va llançar massa desviat a un sol toc una directa –10a falta– i va ser sancionat per antijoc. Alabart va fer l’1-3. Tots dos entrenadors van dosificar els seus jugadors pensant en la final, que, evidentment, serà una altra història. En el tram final, els àrbitres van mostrar blava a Sergi Aragonès i a Bruno di Benedetto per passivitat enmig dels xiulets finals del públic.

El format de sis equips en lligueta a una volta en què els dos primers se citen en la final i l’eclosió de França, que va guanyar a Itàlia i Portugal, han configurat un còctel atractiu –tret del partit d’ahir–, amb un sublim Espanya-Portugal (9-10) que no ha salvat de la crema els amfitrions. França, que si perdia per més de tres gols s’havia de conformar amb la lluita pel bronze i hauria cedit el relleu a l’amfitriona, ha sortit indemne de l’error que va cometre quan va empatar amb Andorra (5-5). Si els gals haguessin vençut o empatat avui contra Espanya, l’haurien deixat fora de la final i s’haurien enfrontat a Portugal –sempre que els de Renato Garrido facin els deures avui contra Andorra (22-45h)–, amb tot l’ambient en contra que això hauria comportat.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)