OK Lliga

Els ‘killers’ catalans van forts

Hoquei sobre patins. Sergi Canet (Parlem OK Lliga), Jordi Méndez (Serie A-1, Itàlia) i Roc Llisa (N-1, França) són els pitxitxis de tres de les quatre lligues més fortes d’Europa

Tres de les quatre millors lligues del continent tenen jugadors catalans al capdavant de la llista de golejadors. El pitxitxi de l’OK Lliga no és ni del Barça ni del Liceo. Es diu Sergi Canet, juga al Corredor Mató Palafrugell, té 27 anys i ha marcat 14 gols en nou jornades. El curs passat ja es va destapar amb 26 gols. Dissabte va trencar la ratxa i no va veure porteria, tot i que li van anul·lar un gol perquè el va fer amb el patí i va tenir alguna ocasió prou bona que Xano Edo (Calafell) va malbaratar. El gironí era l’únic de l’OK Lliga que havia sucat en les vuit primeres jornades, tot un mèrit en un equip que, a pesar de fer sovint un hoquei vistós, lluita per no baixar. Trepitjant-li els talons, hi ha Pau Bargalló (Barça) i Raül Marín (Reus), tots dos amb 13 gols.

Quatre gols de Méndez

A Itàlia, el killer Jordi Méndez continua demostrant la seva vàlua al Lodi. Ja ha sumat disset gols en sis partits, una mitjana de 2,83 per partit. El retorn de la lliga aquest cap de setmana li ha provat. El va celebrar amb quatre gols contra el Valdagno de la perla cedida pel Barça Marc González. L’igualadí de 23 anys, un jugador prototípic d’àrea amb rapidesa en la rematada des de qualsevol posició i un gran olfacte, va excel·lir en la bola aturada amb 2/2 en faltes directes i 1/1 en penals. No obstant el seu rendiment –ha marcat en totes les jornades–, el Lodi, campió de tot el curs passat i que enguany va caure en la supercopa contra el reforçat Forte dei Marmi –cinc gols de Pedro Gil en la tornada en van ser la causa–, només és quart en el campionat. El curs passat va marcar 44 gols en 26 partits en la fase regular, 15 més en els deu partits del play-off pel títol i sis en tres partits de copa: una mitjana d’1,66 gols per partit. El seu company Enric Torner n’ha fet set aquest curs.

França: territori Llisa

Roc Llisa té 24 anys i és de Mollerussa. Va jugar al Lleida (2015-2017) i l’Alcoi (2017-2019) i va provar sort a l’hoquei italià a les files del Bassano (2019/20). El curs passat va recalar al Vendrell. Triomfa en la seva segona experiència a l’estranger amb el Saint-Omer, el líder de l’N-1 francesa amb tres punts de marge sobre el Quévert. Llisa ha marcat setze gols en cinc partits –dos dissabte contra La Vendéenne–, una mitjana de 3,2 per partit. El segon màxim realitzador a França també és català, Iker Bosch (Ploufragan); natural de Bell-lloc d’Urgell i amb experiència també al Wolfurt austríac, n’ha fet tretze.

Alves mana a Portugal

El pitxitxi a Portugal és Gonçalo Alves, un crac que ha fet 22 gols en nou jornades. La producció dels catalans és menys notòria que en altres cursos, tot i que el paper de l’osonenc Ferran Font –11 gols i novè–, a l’Sporting, el campió de lliga, lliga europea i copa Continental, és preponderant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)