Més hoquei

Superioritat blaugrana

Hoquei sobre patins. El Barça inicia la Golden Cup amb una clara victòria (1-4), mentre que el Noia Freixenet empata (5-5) i el Recam Làser Caldes perd per la mínima (8-7)

El tres equips catalans que disputen la Golden Cup a la Corunya van aconseguir resultats diferents contra els seus tres rivals portuguesos en la primera jornada de la fase de grups. Barça va ser superior a l’Sporting de Portugal i es va imposar per 1-4, mentre que el Noia Freixenet va empatar (5-5) enfront l’Oliveirense i el Recam Làser Caldes va perdre per la mínima contra el Porto. En aquesta competició es juguen el títol honorífic de millor equip europeu en una copa d’Europa oficiosa i també servirà per commemorar els 50 anys del Deportivo Liceo.

Els blaugrana van fer una demostració de defensa sòlida i d’encert en atac i van donar un pas important per accedir als quarts de final de la competició. Els portuguesos van tenir les primeres ocasions clares, però el Barça va marcar dos gols en un minut i es va arribar al descans amb el 0-2. Els blaugrana van ampliar el marcador en l’inici de la segona meitat (0-3) i després es van veure dues grans transformacions de faltes directes que van deixar el marcador en l’1-4. La del blaugrana Pau Bargalló va ser espectacular i va marcar per sota les cames i gairebé d’esquena a la porteria. Amb aquest resultat s’ha arribat al final del partit. Pel Barça van anotar Pau Bargalló (2), Llorca i Nunes, i per l’Sporting Font.

En el darrer minut

El Noia Freixenet va empatar (5-5) en l’últim minut contra l’Oliveirense al desviar Esteller un xut llunyà de Bargalló quan atacaven de cinc i sense porter. L’enfrontament va ser molt anivellat, amb moltes alternatives en el marcador i amb encert en les jugades de bola aturada. El conjunt portuguès es va avançar i es va arribat al descans amb l’1-1. En la segona meitat el Noia es va posar per davant, però l’Oliveirense va empatar tres vegades i a un minut i un segon del final es va avançar (5-4). A 45 segons de la fi el Noia va empatar. Els gols dels de Sant Sadurní els van marcar Mitjans (2), Costa, Bargalló i Esteller. Per l’Oliveirense Torra va fer dos gols.

En el partit que va inaugurar la Golden Cup el Recam Làser Caldes va perdre per un mínim 8-7 contra el Porto. Les dues parts van ser molt diferents, en la primera els portuguesos van golejar amb un 6-1 i en la segona el Caldes va buscar la remuntada amb un parcial de 2-6. El Porto es va situar amb un 7-1 en l’inici de la segona meitat, però el Caldes es va apropar fins el 8-7 a un minut del final. Pel Caldes van marcar Rovira (2), Giménez (2), Ricart, Roger Acsensi i Blanqué.

En la segona jornada que es disputa avui el Reus Deportiu Virginias debutarà en la competició i jugarà contra l’Oliveirense (16.15 h). El Barça finalitzarà la fase de grups enfrontant-se al Saint Omer francès (21 h). El Noia i el Caldes descansen.