Copa

Barça-Reus, final clàssica

Copa masculina. Els blaugrana tenen una feinada per tombar el Noia en la primera semifinal i s’encomanen a ‘Paueti’ i el Reus apel·la a la bola aturada i aigualeix la festa major al Lleida

Noia 1 Barça 2

NOIA FREIXENET:Roca, Esteller, Jordi Bargalló, Mitjans i Pujadas –equip inicial–; Costa, Salvadó, Ballart i Joseph.FC BARCELONA:Fernández, Alabart, Pascual, Pau Bargalló i Rodrigues –equip inicial–; Roca, Llorca, Panadero i Hélder Nunes.GOLS:1-0 (22’) Esteller. 1-1 (28’) Pau Bargalló. 1-2 (49’) Pau Bargalló, de falta directa.ÀRBITRES:R. Fernández i A. Barba.FALTES:10 del Noia Freixenet i 11 del Barça.

Reus 3 Lleida 2

REUS VIRGINIAS:Zapater, Aragonès, Julià, Compagno i Gelmà –equip inicial–; Salvat, Rojas, Giménez i Del Río.FINQUES PRATS LLEIDA:Serra, Bruno di Benedetto, Cañellas, Selva i Badia –equip inicial–; Vives, Tomàs, Duch i Folguera.GOLS:1-0 (2’) Gerlmà, de penal. 1-1 (6’) Selva.1-2 (10’) Cañellas 2-2 (22’) Rojas. 3-2 (40’) Julià, de falta directa.ÀRBITRES:J. Sánchez i S. Mayor. Blava a Compagno, del Reus Virginias.FALTES:12 del Reus Virginas i 14 del Finques Prats Lleida.

Un gol de mestre de Pau Bargalló de falta directa a tretze segons del final va classificar, ahir, el Barça en un partit absolutament incert contra el Noia Freixenet (1-2), que li va plantar cara de valent. L’equip blaugrana jugarà, demà, la final de la copa a l’Onze de Setembre de Lleida (15 h) contra el Reus Virginias, que, divendres, va eliminar el campió, el Liceo, i, ahir, es va desfer de l’amfitrió, el Finques Prats Lleida (3-2) en plena festa major de la ciutat exhibint altre cop un alt grau d’encert en la bola aturada: 1/1 en penals –David Gelmà–i 1/1 en faltes directes –Marc Julià. Serà el setè enfrontament entre els reusencs i els blaugrana en la final de la competició; tot un clàssic. El Reus atresora set títols i no la guanya des del 2006, precisament contra el Barça a Lloret amb un gol de l’ara tècnic Jordi Garcia sobre el so de la botzina. El Barça afrontarà la seva vuitena final seguida i buscarà el seu 24è títol de copa.

El Noia, que va fer una gran defensa tot el partit, es va avançar en el primer temps. Mitjans va penjar la bola amb criteri i Esteller, sempre ben situat, la va caçar al vol (1-0). Pau Bargalló, el jugador més perillós dels blaugrana en el primer període i, de fet, en tot el partit, va empatar en el 28’ (1-1). El conjunt d’Edu Castro va fer la desena falta, sobre Pujadas, a 2:56 del final. L’especialista Eloi Mitjans va tenir més de mitja final a l’estic, però Sergi Fernández, molt segur, va aturar amb el guant i la guarda. A 30 segons de la conclusió, el Noia va cometre la desena, molt protestada, i Pau Bargalló, genial, va marcar la directa enganyant Blai Roca.

En la segona semifinal, Selva va disposar de la primera directa, molt ben aturada per Zapater –suplent en els quarts–, però Gelmà, de penal, va avançar el Reus. Selva i Cañellas van capgirar la truita en un tres i no res i el Lleida va fer un pas endavant (1-2). Però un error en la sortida va penalitzar els locals. Gelmà va interceptar i va assistir a Rojas, que va empatar a 1:33 de la mitja part (2-2).El primer període va ser molt intens i tots dos equips es van carregar amb vuit faltes.

La desena del Reus va arribar en el 27’, però Andreu Tomàs, que va jugar el seu darrer partit de copa, va estavellar al pal la directa. Rojas, sol davant de Serra, primer, i més tard rematant de dins del quadre, també va fer ressonar el ferro dos cops. El pal també va evitar el gol d’Aragonès en una genialitat en uns minuts frenètics. El Lleida va cometre la desena (40’). Julià, 2/2 en directes contra el Liceo, va afegir un tercer intent reeixit aixecant i picant (3-2). El Lleida ho va intentar amb Bruno di Benedetto d’interior i amb tirs exteriors, però el Reus va saber contrarestar els esforços de l’amfitrió, que buscava la seva primera final de copa i que va esgotar totes les possibilitats amb un atac de cinc sense porter infructuós els últims quaranta segons.

Quarts de final
Noia Freixenet - Pas Alcoi 4 - 0
Barça - Recam Làser Caldes 5 - 2
Quarts de final
D. Liceo - Reus Virginias 1 - 4
F. Prats Lleida - Parlem Calafell 4 - 3
Semifinals
Noia - Barça 1 - 2
Reus - Lleida 3 - 2
Final
Barça - Reus 15 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)