OK Lliga

Dia de comiats il·lustres

Hoquei sobre patins. Ton Baliu (Igualada) i Pere Cañellas (Alcoi) juguen el seu darrer partit i Ferran Rosa (Caldes) deixa la competició d’elit

La segona jornada de play-off de quarts de final de l’OK Lliga i també de l’eliminatòria que determinava el novè i el desè llocs va representar el comiat de tres jugadors de llarga trajectòria. Aplaudit i homenatjat a Sant Hipòlit, l’internacional Ton Baliu (Igualada, 1989) va posar fi a una trajectòria que va iniciar en el primer equip de l’Igualada en el curs 2007/08. Sempre ha disputat l’OK Lliga amb l’equip arlequinat, tret d’una experiència de dos anys en el Porto de Guillem Cabestany, amb el qual va obtenir el doblet –lliga i copa– en el curs 2016/17 i va ser subcampió d’Europa en el posterior. Ja havia avançat que plegava en una carta a les xarxes socials titulada Game Over en què explicava que ja no era feliç a la pista.

El vendrellenc de 37 anys del Pas Alcoi Pere Cañellas es va retirar amb una relativa incertesa i emotivitat. En una de les darreres jugades del partit al Francisco Laporta contra el Liceo, l’etern 5 de l’Alcodiam es va estimbar i va xocar amb el cap a la porteria de Carles Grau. Per sort, va poder continuar i acabar el partit. Posa fi a més de dues dècades. “El meu cap ha dit prou”, explicava en la nota de premsa en què va anunciar l’adeu, un comiat reeixit perquè el seu equip ha jugat la copa i el play-off. Format inicialment en el Vendrell, també va passar pel Barça en les categories inferiors, el Vila-seca, el Lloret, el Vilanova, el Lleida, l’Areces i el Raspeig. Els seus companys es van posar una samarreta en què es podia llegir “Gràcies, Pere” i tots plegats, inclòs el Liceo, li van fer el passadís.

A les files del Caldes, Ferran Rosa (Barcelona 1990) deixa l’hoquei professional i ho va fer, ni més ni menys que marcant tres gols al Barça. Va jugar en l’hoquei formatiu blaugrana entre el 2004 i el 2009; va debutar en el primer equip el curs 2008/09 i va marcar el seu primer gol en un Lleida - Barça de play-off. “Després de molts anys jugant a hoquei al màxim nivell, ha arribat l’hora de baixar el ritme.” Campió d’Europa júnior amb la selecció espanyola, també ha jugat en el Vilafranca, el Sant Antonio, el GEiEG, el Calafell i el Noia. Des del curs 2017/18 competeix amb el Caldes. dissabte va rebre una placa i va fer un discurs davant de l’afició.

Tercer partit Reus-Lleida i Noia-Calafell

Dues de les eliminatòries dels quarts de final –Reus-Lleida i Noia-Calafell– encara no s’han acabat i avui, a partir de les 21 h, tindran el desenllaç en el tercer partit, en el qual es veurà si el factor pista atresorat en la fase regular paga tant la pena o si queda en paper mullat. El Barça i el Deportivo Liceo, que va tenir un partit costerut a la pista de l’Alcoi –0-3 amb dos gols sense porter quan els alcoians buscaven l’empat–, ja són semifinalistes i esperen rival. Els blaugrana jugaran conta el Reus o el Lleida i els gallecs, contra el Noia o el Calafell, que en el còmput global de gols dels dos partits estan empatats: 8-8. El reus domina per 5-4, un avantatge intranscendent i que reflecteix la igualtat. Un exemple paradigmàtic de la igualtat que s’ha viscut en els quarts és també la reacció del Caldes, vuitè en la lliga regular –tercer la temporada passada–, per plantar cara de valent al Barça (4-5) i clou l’exercici amb un bon gust de boca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)