OK Lliga

El Liceo penalitza els errors del Reus i és campió

Hoquei sobre patins. OK Lliga. L’equip gallec ha estat superior amb un global de 3-0 en el ‘play-off’ final i celebra el seu vuitè títol

Reus Virginias 2 Deportivo Liceo 5

REUS VIRGINIAS:Ballart, Aragonès, Julià, Rojas i Compagno -equip inicial-; Salvat, Gelmà, Jiménez i Marín.DEPORTIVO LICEO:Carles Grau, Carballeira, Torres, Roberto di Benedetto i Adroher -equip inicial-; Oruste, Àlex Rodíguez, Marc Grau i Brugaya.GOLS:1-0 (8’) Salvat. 1-1 (9’) Marc Grau. 1-2 (9’) Rodríguez. 1-3 (32’) Torres, de penal. 2-3 (38’) Salvat. 2-4 (39’) Adroher. 2-5 (40’) Carballeira.ÀRBITRES:I. González i R. Burgos. Blava a Julià.FALTES:10 del Reus i 15 del Liceo.

El Reus Virginias va perdre per 2-5 contra el Deportivo Liceo el tercer partit de la final i l’equip gallec, que ha dominat la sèrie per 3-0, és el nou campió de l’OK Lliga i trenca el domini del Barça, que havia guanyat els vuit darrers títols. És la vuitena lliga dels gallecs, eterns subcampions, que tanquen un curs excepcional en què també van conquerir la supercopa. Amb molt d’ofici, l’equip de Juan Copa no es va deixar intimidar per l’ambient del Palau d’Esports i amb un Carles Grau pletòric sota els pals i una gran actuació de l’exjugador roig-i-negre Àlex Rodríguez va ser superior, amb un alt grau d’efectivitat i bona circulació de bola. El Reus, en canvi, no va estar gens efectiu en la bola aturada i va cometre errors greus en defensa que el van condemnar. El gran partit de Joan Salvat no va ser suficient.

El Reus va dur el pes en el primer temps, però les fuetades del Liceo van ser letals. Una falta de Julià dins del quadre li va costar el penal i la blava. Carballeira no va saber batre Ballart. Salvat, amb tot el coratge del món, va batre Carles Grau en una gran acció finalitzada amb un fort cacau (1-0). Però Marc Grau, al primer pal i en una bola que va entrar plorant, i Àlex Rodríguez, amb un gran tret de pala, van fer pujar l’1-2 en tan sols dos minuts de voràgine gallega. Gelmà, per sota les cames, va estar a punt de rendibilitzar una gran assistència de Rojas.

Un penal molt discutit comès per Aragonès sobre Torres va acabar d’embolicar la troca. Torres el va clavar per l’escaire (1-3). A més, Carles Grau, incommensurable tot el partit, li va treure la directa –desena del Liceo–a l’ultraespecialista Marc Julià.

Salvat, al segon pal, va rematar amb la posició guanyada una bola penjada per Rojas (2-3) i va reactivar l’afició i l’equip. Però la gran connexió de dos exjugadors del Reus i una badada defensiva local van costar el 2-4 (40’). Rodríguez va assistir Adroher, que dins del quadre no va perdonar. De seguida el Reus va tenir un penal. Va sortir Marín i la bola es va estavellar al ferro. Carballeira, sol com un mussol, va fer el 2-5 a boca de canó rematant una passada de Rodríguez. El Reus va concedir massa facilitats. Ballart va desviar la directa llançada per Adroher (45’) arran de la desena falta local. A 52 del final, Di Benedetto va cometre la quinzena i Marín tampoc no va superar Carles Grau.

No la guanyava des del 2012/13

El Liceo no aixecava el títol de lliga des del curs 2012/2013, quan va succeir precisament el Reus. En aquell equip liderat per Jordi Bargalló que va obtenir la setena lliga i que va trencar una sequera de vint anys hi eren els germans Edu i Josep Lamas, el porter Xavi Malián i el golejador Toni Pérez. Tots dirigits pel tècnic argentí Carlos Gil.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)