Més hoquei

Xano sentencia el Calafell

Hoquei sobre patins. Copa continental. L’exporter del conjunt penedesenc atura dues directes i el Valongo jugarà la final contra el Trissino

Calafell 2 Valongo 3

PARLEM CALAFELL:Camps, Xaus, Escala, Casas i Miras –equip inicial–; Ferer, Curro, Humberto i Palau.VALONGO:Edo, Bessa, Pinto, Navarro i Bridge –equip inicial–; Moura, Moreira i Abreu.GOLS:1-0 (7’) Casas. 2-0 (10’) Casas. 2-1 (11’) Moura. 2-2 (11’) Abreu. 2-3 (43’) Navarro, de falta directa.ÀRBITRES:M. Galoppi i F. Fronte. Blaves a Xaus i Bessa.FALTES:11 del Calafell i 5 del Valongo.

El Parlem Calafell va perdre ahir a Follonica la primera semifinal de la copa continental contra el Valongo per 2-3, tot i que s’havia avançat per 0-2. La bola aturada va ser un dels aspectes clau que va sentenciar l’equip català, que va fallar dues faltes directes aturades pel seu exporter Xano Edo i un penal. En canvi, el Valongo, un equip molt jove, ràpid, tant al davant com en el balanç defensiu, i intens, va fer el 2-3 mitjançant l’argentí Facu Navarro en una directa i jugarà avui la final (15 h) contra el Trissino en la repetició de la final de la lliga europea que es van endur els italians. El teòric favorit va eliminar el Follonica, l’amfitrió (6-5), amb dos gols de l’igualadí Jordi Méndez, que comparteix vestidor amb el santcugatenc Joan Galbas. A les files del Follonica hi ha Dídac Llobet.

El Calafell ha accedit a la final a quatre en qualitat de campió de l’Europe Cup, el seu primer títol. Un dels homes clau d’aquella consecució va ser precisament Xano Edo, jugador nascut a Portugal que va passar per les categories inferiors del Barça i que es va foguejar –i de quina manera– el curs passat al Calafell. Ara defensa el Valongo i el seu tècnic és el seu pare Natxo Edo, exporter català amb una vasta trajectòria a Portugal que ahir no va estar a la banqueta –amb impunitat, estava a escassos metres– perquè està sancionat. El fet que Xano conegués bé els llançadors és un factor que el va ajudar, tot i que també es podria defensar la teoria inversa.

Sigui com vulgui, l’equip de Ferran López es va avançar amb dos gols de Martí Casas en les dues primeres accions de perill que va generar. De fet, en els primers minuts no havia ni tan sols ensumat la bola. Però va saber nedar i guardar la roba a pesar de la insistència i el perill dels portuguesos, amb Navarro, Bridge i Bessa sempre amb la canya a punt, i va clavar el 0-2.

Reacció lusitana

El ritme diabòlic dels portuguesos els va permetre empatar amb gols de Moura –cacau exterior– i d’Abreu –en contraatac– en un tres i no res (2-2) i es va arribar a la mitja part amb empat. Martí Casas va disposar d’una directa que Edo va aturar tot just arrencar el segon temps. També s’hauria pogut avançar de penal (43’), però Miras va fer ressonar el pal. En canvi, Navarro –10a del Calafell– va fer el 2-3 definitiu. Una blava de llibre comesa sobre Casas hauria revitalitzat els penedesencs, però Edo es va engrandir de nou i va endevinar l’acció de Xaus. El Calafell va atacar sense sort amb cinc jugadors de pista. A tres segons del final, el Valongo va llançar una directa –blava a Xaus– però Camps va aturar l’acció de Navarro.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)