Europe Cup

El Lleida i el Voltregà són ferms candidats

Hoquei sobre patins. L’Onze de Setembre, seu de la F4 de la Europe Cup, amb grans aspiracions catalanes

Els equips catalans no van tenir tradicionalment gaire èxit en l’antiga copa de la CERS, però en els darrers anys han arrasat i s’han endut els últims quatre títols de la competició, amb tres triomfs seguits del Finques Prats Lleida –els dos darrers, amb la nova denominació, Europe Cup– i, l’últim, l’any passat, del Parlem Calafell, que va conquerir Paredes (Portugal) superant el Follonica en la final. Els dos primers títols lleidatans van ser contra el Sarzana (2019) i contra el Barcelos, que defensava el títol, amb el gol de Xixi Creus (2018).

L’Onze de Setembre va ser la seu de dos dels títols dels lleidatans, que van guanyar el tercer a Andorra. L’equip d’Albert Folguera, que ja n’era el tècnic, afronta la segona semifinal contra el Braga portuguès (19 h). El Braga serà un os dur de rosegar. És el vuitè classificat de la lliga portuguesa i, per exemple, va ser capaç de derrotar el Valongo, conjunt que s’ha classificat per jugar la final a vuit de la lliga europea. El seu tècnic és l’exentrenador del Porto Tó Neves i té a les seves files dos exjugadors del Porto molt veterans, el porter Nelson Felipe i el davanter Vítor Hugo, amb una àmplia trajectòria internacional amb la seva selecció en el passat. El conjunt lusità es va desfer de l’Igualada Rigat en els quarts, una referència per calibrar el seu potencial. En la primera semifinal (16 h), el Voltregà Stern-Motor, que va caure en les dues semifinals de l’Onze de Setembre contra el Barcelos (2018) i el Lleida (2019), és favorit contra el Coutras francès, sobretot si apel·la al joc i a l’esperit que va exhibir en la copa. El conjunt osonenc, que estarà acompanyat per un nombrós grup d’aficionats, va ser campió l’any 2002 i va derrotar en la final a doble partit el potent Porto en els penals. L’equip gal disposa dels veterans catalans Toni Seró i Marc Povedano –els dos màxims golejadors de la competició, amb nou gols cadascun–, és tercer en la lliga francesa i ja va avisar del seu potencial eliminant en els quarts el Recam Làser Caldes.

Semifinals
Coutras-Voltregà Stern-Motor 16 h
Finques Prat Lleida-Braga 19 h
Final 12.30 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)