Lliga Europea

VICTÒRIA PORTA

JUGADORA DEL VILA-SANA

“M’agradaria una final de casa, soc molt catalana”

“El Benfica té l’avantatge de jugar a casa. És un equip ofensiu i hem de fer una bona defensa, però també ser fidels al nostre joc”

Victòria Porta (Vila-sana, 2000) du incorporat l’ADN del Club Patí Vila-sana perquè va formar part, al costat de la seva germana Maria, del grup de nenes a partir del qual es va fundar l’entitat. Demà, la golejadora afronta contra el Benfica (16 h) a la pista portuguesa la segona semifinal de la lliga europea, el partit més transcendent de la història de l’entitat. Si més no, en l’àmbit internacional.

Nervis, il·lusió, pressió...
Quan s’acosti més tindré més nervis, però nervis bons. De pressió no en tenim ni per part del club ni per part de l’afició. I d’il·lusió en tenim molta perquè és història que puguem jugar la final a quatre en la nostra primera participació en la competició.
Han signat un empat a la pista del Palau (3-3), el vigent campió d’Europa. Una bona referència.
Ens va costar a l’inici de curs perquè teníem jugadores internacionals que van jugar la fila del mundial i va ser difícil trobar el nostre joc per la dificultat en els entrenaments. Però arribem molt bé i en molt bon estat físic. Hem passat de competir per mantenir-nos a l’OK Lliga a fer-ho per guanyar títols i ja som un dels equips grans.
La semifinal contra el Benfica serà el partit més important de la seva vida?
Serà un dels més importants, però el que més em va marcar va ser el d’ascens a l’OK Lliga perquè jo vaig formar part, quan tenia tres anys, del grup que va fundar el club l’any 2003 a partir d’una activitat extraescolar al col·legi Mossèn Ton Claver i sempre he format part de l’entitat. Els pares no volien haver d’anar a Mollerussa a portar les seves filles i vam demanar ajuda als clubs de futbol, de bàsquet i d’hoquei de Mollerussa. El d’hoquei ens va deixar uns patins i ens va agradar.
En un poble de 730 habitants que s’hi aboca i molt.
A la copa de Reus, un comentarista de ràdio va ironitzar dient que era un bon moment per entrar a robar a Vila-sana perquè tot el poble estava seguint el partit contra el Palau. La nostra afició, en la qual també hi ha molts joves, ens dona molt de suport.
Què li semblaria una final contra el Generali Palau?
Soc molt catalana i m’agradaria força que la poguéssim jugar.
Què ha de fer el Vila-sana per contrarestar el potencial del Benfica, l’amfitrió?
Tenen un cert avantatge pel fet de jugar a casa. Hem de ser fidels al nostre joc. El Benfica té quatre o cinc jugadores de molt de nivell i no tenen rival en la lliga portuguesa. Juguen tota la temporada amb l’objectiu de la final a quatre. Són un equip molt ofensiu i hem de defensar bé. Per molt que miris vídeos, però, en no haver-hi jugat mai, fins que no ets a la pista no ho acabes de tenir del tot clar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)