Copa

El Generali Palau supera el Liceo en la pròrroga i se cita en semifinals amb el Fraga (2-0)

El Generali Palau no ha decebut en el seu debut en la copa de Calafell 2023 i s’ha plantat a la semifinal de demà dissabte (11.30 h) superant per 2-0 el Deportivo Liceo en la pròrroga amb un gol d’Aina Florenza de falta directa i un de Puigdueta a porta buida a 35 segons del final. L’equip d’Ivan Sanz s’enfrontarà dissabte al Fraga (11.30 h), que en el primer partit de quarts de final s’ha desfet amb autoritat per 0-4 del Martinelia Manlleu, que defensava el títol de les dues últims edicions.

El conjunt gallec, que l’any passat a Lleida va fer saltar la banca eliminant el Vila-sana, s’ha defensat amb ordre i ha neutralitzat d’entrada els intents del Palau, amb vocació defensiva i la portera italiana Verónica Caretta inspiradíssima. L’ocasió més clara l’ha tingut Carla Fontdeglòria, que ha estavellat la bola al travesser a dos minuts del final. Al Palau li ha faltat madurar una mica més les accions en l’atac estàtic, excessivament directe.

La tònica seguia invariable en el segon temps mentre que el Palau, agressiu, s’anava carregant de faltes. A més, el Liceo ha disposat d’un penal (37’). Alba Garrote l’ha llançat a fora. El temps s’ha esgotat sense gols i s’ha hagut de jugar una pròrroga de dues parts de cinc minuts.

En la segona part del temps afegit, el Liceo ha fet la desena falta i Aina Florenza, amb mestria, ha marcat l’1-0 quan encara faltaven 4:42 per al final. L’equip vallesà, però, tenia nou faltes. El Liceo ha accelerat i ha tingut dues ocasions prou clares. Però Puigdueta, a 35 segons del final i quan l’equip gallec, atacava sense portera, ha sentenciat amb el 2-0.