Internacional

Renovant l'excel·lència

El Barça de Ricard Muñoz revalida la lliga i la Champions, els dos títols més valuosos del curs

El tècnic blaugrana ressalta que l'equip va adquirir en la fase final europea un nivell de maduresa i de solidesa excepcional

El repte era majúscul, però el Barça de Ricard Muñoz ha estat capaç de renovar els dos títols més importants del curs, la lliga espanyola i la lliga europea, segellada diumenge a Bassano del Grappa en la final contra el CP Vic (4-3). “Sempre tendeixes a donar més valor al que acabes d'aconseguir perquè és el més recent. Assolir una Champions és realment difícil, però el fet de revalidar-la encara té un grau més de dificultat. Penso que aquestes fites es valoraran més amb el temps. Els grans artífexs d'aquests èxits, però, són els jugadors per la seva dedicació i l'esforç diari”, va ressaltar el tècnic blaugrana, que com l'any passat va visitar la redacció de L'Esportiu a Barcelona amb l'imponent trofeu de la lliga europea, un guardó de més vint quilos. Muñoz va venir acompanyat d'un dels joves valors de la plantilla, Xavi Barroso, autor de dos gols decisius en la final contra el Vic.

Ricard Muñoz va repassar la trajectòria de l'equip en una lliga europea que, segons el tècnic, va pujant de nivell a cada curs: “Els equips estan cada cop més ben preparats, són més professionals i tenen més capacitat per competir.” Més enllà de la fase de grups i dels quarts de final contra el Valdagno, Muñoz va lloar el paper de l'equip en la final a quatre: “A Bassano els jugadors han estat a un nivell excepcional, amb un grau màxim de maduresa, de serietat, de solidesa i de professionalitat. Sabien perfectament el que s'estava jugant i van portar els equips allà on volíem. En les semifinals, vam desmuntar les grans virtuts del Breganze i en la final vam jugar a un nivell altíssim en defensa i en atac.” En aquest sentit, el tècnic va admetre que van tenir ben present la final de copa perduda contra el mateix conjunt osonenc: “Vam aprendre la lliçó dels últims partits contra el Vic, que havia sabut trobar aquell punt nostre de debilitat, sobretot amb el marcador en contra. Aquest cop vam buscar llançaments exteriors, a més d'intentar imposar un ritme de joc frenètic. Vam assumir riscos i la primera part va ser de nota molt alta. En la segona part també vam fer una molt bona lectura de partit, però ens va faltar efectivitat. Vam saber patir després de la reacció del Vic, i això és un valor afegit.”

Units i decidits

Xavi Barroso, un dels protagonistes de la final, va destacar la feina de tot el curs abans de poder alçar la copa de campions: “El títol, l'hem guanyat pel treball de tota la temporada, del dia a dia, i per saber jugar amb aquesta pressió els partits importants com són les finals europees. Hem estat molt units, sabíem tots molt bé a què jugàvem i el que feien els companys per poder-los ajudar. Això ens ha fet molt forts en atac i en defensa, i ens ha acabat donant aquest títol.” Tot i que la seva aportació en la fase final va ser decisiva, el jugador de Caldes de Montbui no està del tot satisfet del seu rendiment aquest curs: “Penso que la meva temporada no ha estat del tot bona. M'ha faltat regularitat.” I Muñoz va replicar: “És un paio exigent. Això està bé.” Més enllà de la major o menor satisfacció personal, Barroso, que curiosament va arribar a la Masia en categoria infantil per mitjà del mateix Muñoz –després el va repescar del Vendrell–, és tot un referent per als jugadors del planter blaugrana, que aquest curs han cantat victòria en els campionats catalans en categoria infantil, juvenil i júnior. “Són èxits que encara donen més valor a la feina feta pel primer equip”, etziba l'entrenador i director tècnic. Un preparador amb ADN blaugrana, com Barroso, acostumat a la pressió de les finals, avesat a la victòria.

LES FRASES

Assolir una lliga europea és molt complicat, però el fet de revalidar-la encara té un grau més de dificultat
Hem estat molt units. Tots els companys sabíem a què jugàvem per poder-nos ajudar
Xavi Barroso
Jugador del Barça
En la final, vam demostrar que havíem après la lliçó dels últims partits jugats contra el Vic
Ricard Muñoz
ENTRENADOR DEL BARÇA

“Ara toca gaudir del que hem aconseguit”

Reinaldo García va anunciar després de la final que acabava d'aconseguir el seu últim gran títol com a blaugrana. També s'ha insinuat la probable marxa de Marc Torra i de Raül Marín, i l'arribada d'Edu Lamas, Xavi Costa i Lucas Ordóñez. Toca renovació. Ahir, però, Ricard Muñoz no va obrir boca sobre els pròxims retocs de la plantilla: “Ara toca gaudir del que hem aconseguit perquè costa molt guanyar una lliga i una Champions. Encara ens resten dos partits de lliga contra rivals que s'hi juguen coses importants. Hem de fer les coses ben fetes i, quan arribi el moment, prendrem les decisions que sigui en benefici del club i de l'equip.” En aquest sentit, Ricard Muñoz també va reivindicar les decisions preses la temporada passada: “Se'ns va qüestionar que no féssim cap canvi. Vam apostar per la continuïtat i el temps ens ha acabat donant la raó.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)