OK Lliga

La lluita està present

Hoquei sobre patins. Els duels pel lideratge, per evitar la zona de descens i per estar a la zona mitjana i poder jugar la copa, han estat molt intensos en la primera volta de l'OK Lliga

La lluita, els duels intensos, la igualtat i algunes sorpreses han marcat la primera volta de l'OK Lliga. Tot i que al final el Barça Lassa ha acabat en la primera posició i amb cert marge de punts respecte als seus rivals, la tasca de conquerir el lideratge no ha estat fàcil per als blaugrana. El Vic ha estat un rival dur i ha ocupat la primera posició durant força jornades i el Liceo sempre ha estat allà, a l'expectativa. Els blaugrana i els gallecs van fallar en l'inici de la competició, ja que el Barça va perdre dos partits seguits i el Liceo va ser derrotat en la primera jornada a casa i en els cinc primers partits va acumular dues derrotes. El Vic es va mostrar més sòlid i va estar onze jornades sense conèixer la derrota. En el tram final de la primera volta, però, el Barça i el Liceo han superat els osonencs en els enfrontaments directes i han tornat a les dues primeres posicions que solen ocupar sempre.

La igualtat és el que ha presidit la zona mitjana de la classificació, i la prova d'això és que en la darrera jornada hi havia set equips lluitant per les quatre places que quedaven lliures de la copa. Quan s'ha arribat a la meitat de la lliga hi ha set equips –de la quarta a la desena posició–, que estan separats només per quatre punts. El Noia Freixenet sempre s'ha mantingut a la zona alta, ha estat el rei de l'empat amb sis, i el premi ha estat el quart lloc i ser un dels caps de sèrie de la copa. El Voltregà ha fet una primera volta destacada i va ser el primer a derrotar el Barça, i a més al Palau Blaugrana. L'inici de lliga del Reus Deportiu va ser bo, va guanyar el Liceo a domicili i semblava que podia estar amb els tres grans –una derrota en les nou primeres jornades–; però en el tram final s'ha despenjat dels primers, s'ha quedat en aquest grup tan igualat i ha acabant sense poder ser cap de sèrie en la copa que organitza. L'Igualada Calaf Grup i el Moritz Vendrell s'han mostrat irregulars i amb alts i baixos. Els igualadins van estar a tocar de les posicions de descens, però es van recuperar –amb victòria a la pista del Liceo inclosa–, per ocupar l'última plaça que permetia jugar la copa. Als vendrellencs els ha costat puntuar fora de casa i ho han acabat pagant quedant-se fora de la copa. L'ICG Software Lleida ha estat al seu lloc, a la meitat de la taula, i no ha patit per les posicions de descens.

Golejadors igualats

En la primera volta no hi ha hagut un jugador que hagi destacat com a golejador, i sí que hi ha hagut un duel entre el roig-i-negre Raül Marín i el verd Pau Bargalló. Després de quinze partits, el reusenc és el pitxitxi amb 24 gols, amb només un d'avantatge sobre el sadurninenc que milita al Liceo, i que ha estat el jugador revelació. En aquesta primera volta fins a sis jugadors han arribat als 20 gols.

EL PRIMER LLOC

El Barça és el líder amb tres punts de marge, però ha cedit un empat i dues derrotes
El líder
FC Barcelona Lassa
37 punts
La zona de descens
Hockey Global Cerceda
15 punts
Enrile Pas Alcoi
11 punts
Vallès Calafell
10 punts
Equip revelació
Recam Làser Caldes
7è (21 punts)
Jugador revelació
Pau Bargalló (Liceo)
23 gols
Màxim golejador
Raül Marín (Reus)
24 gols
Més gols en un partit
Lleida - Liceo (3a jornada)
17 (6-11)
Menys gols en un partit
Voltregà - Igualada (3a jor.)
1 (1-0)
Vilafranca - Alcoi (11a jor.)
1 (0-1)
Major diferència
El Vendrell - Igualada (6a jor.)
7 (2-9)
Equip més golejador
HC Liceo
83 gols
Equip menys golejador
Enrile Pas Alcoi
37 gols
Equip menys golejat
CP Vic
34 gols
Equip més golejat
Hockey Global Cerceda
66 gols
Ratxa de triomfs
FC Barcelona Lassa
7 de seguits
HC Liceo
6 de seguits
Ratxa de derrotes
Enrile Pas Alcoi
7 de seguides
Vallès Calafell
5 de seguides
SHUM Balder Tècnica
5 de seguides
Més gols en una jornada
La vuitena
60 gols
La catorzena
60 gols
Menys gols en una jornada
La novena
41 gols

El Caldes sorprèn des de l'inici i jugarà la copa

L'equip revelació de la primera volta de l'OK Lliga ha estat, sens dubte, el Recan Làser Caldes. En el seu retorn a la màxima categoria després de moltes temporades d'absència ha sorprès molts rivals i ha aconseguit la fita de classificar-se per jugar la copa gràcies a la seva setena posició i els seus 21 punts. Els vallesans van començar la lliga perdent contra el Barça, i fins al seu quart partit no van sumar el primer punt. La primera victòria va ser brillant, ja que van derrotar el Liceo, que en aquells moments era el líder. Després d'aquesta gran victòria davant els seus aficionats, el Caldes va començar a sumar punts i va estar cinc jornades consecutives sense perdre, i això els va portar a la zona mitjana de la taula. En les últimes jornades va lluitar per classificar-se per disputar la copa, i ho va aconseguir en l'última tot i ser derrotat a la pista del Noia –a la imatge, els jugadors celebren amb els seus aficionats la classificació per a la copa.

Cap ascendit en zona de descens

Els tres equips que van pujar de categoria han evitat finalitzar la primera volta a la zona de descens, el Caldes és a la zona alta, mentre que el SHUM Balder Tècnica n'ha sortit en aquesta darrera jornada, i el Lloret Vila Esportiva mai hi ha entrat. Els maçanetencs han estat entrant i sortint dels llocs de descens, i s'han mostrat més forts lluny del seu pavelló que a casa. Els lloretencs i el Cafès Novell Vilafranca han anat de més a menys i s'han acostat a la zona perillosa en les darreres jornades. Aquesta part baixa de la taula ha estat molt animada. Contràriament a altres temporades, després dels primers quinze partits no hi ha cap equip que s'hagi despenjat clarament, i els tres que ocupen les places de descens –el Cerceda, l'Alcoi i el Vallès Calafell–; tenen una diferència de punts recuperable. Del cuer a la primera posició de salvació hi ha sis punts, i sis equips estan en set punts de diferència a la zona perillosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)