ACB

La partida continua

Lliga Endesa. El Barça ja sap que haurà de negociar amb el Baskonia si vol incorporar Larkin i Hanga, però de moment es mostra reticent a fer-ho

El Baskonia mai és un rival fàcil, ni a la pista ni a fora. I s’ha tornat a posar de manifest durant els últims dies. El Barça Lassa va presentar diumenge passat a l’ACB els acords amb Shane Larkin i Adam Hanga, a qui l’entitat basca havia inclòs en el dret a tempteig. I no eren acords qualsevol, sinó que es tractava d’apostes econòmicament molt fortes, per dos i tres anys respectivament. I lluny d’intimidar-se per les xifres, Josean Querejeta ha decidit igualar-les totes dues, en un gest defensiu per demostrar fermesa davant la possible marxa de dos pilars a un rival directe, i a canvi de res.

Negociació

Els clubs ensenyen a poc a poc les cartes, però encara se’n guarden a la màniga. I és el que s’anirà veient els propers dies. El Baskonia ven múscul econòmic i capacitat per assumir els dos contractes –i també que compta amb els jugadors esportivament–, però és fàcil interpretar una voluntat de rebre compensació, en forma de traspàs. No cal oblidar que en la posició de Hanga ja hi ha fitxat Janis Timma i es tenia ben encarrilada l’arribada de Mateusz Ponitka.

El Barça Lassa és molt conscient d’això i dels desequilibris que els contractes de Larkin i Hanga poden originar en els plans al Baskonia. I, per això s’està mostrant reticent a pagar per fitxar els dos jugadors –i així ho ha fet saber a la directiva basca– i la idea que vol transmetre és que té activades alternatives. O sigui, que hi ha una situació d’incertesa total, en què qualsevol moviment de cada bàndol és imprevisible.

La propera data clau és demà dilluns, quan a Hanga se li acaba el termini per firmar el seu nou contracte amb el Baskonia, el que ha igualat del Barça Lassa. Pot fer-ho o bé buscar una entesa amb el club vitorià per tal que alliberi els seus drets i li permeti jugar en el Barça. També hi ha una altra opció possible –tant en el cas de l’hongarès com en el del mateix Larkin–, i és el de buscar equip fora de la Lliga Endesa. Aquesta possibilitat els permetria marxar de franc a l’estranger sempre que no hagin rubricat el nou contracte amb el Baskonia. Llavors, ni el club basc podria rebre compensació, si bé en conservaria encara els drets en l’ACB.

El ‘timing’ i el futur de Rice

Tyrese Rice no entra en els plans de la parcel·la tècnica per a la propera temporada. La seva situació, però, es troba en stand by mentre no hi hagi tancada l’operació amb Larkin. Sito Alonso té el de Cincinnati com a opció prioritària per dirigir l’equip i formar parella amb Heurtel. Rice és pretès per alguns equips punters de l’Eurolliga tot i la seva irregular temporada, però el problema és que puguin satisfer els 2,4 milions d’euros bruts que té signats per al curs que ve. A més, el Maccabi, que s’intuïa com el seu destí més probable, acaba de fitxar Pierre Jackson i fa l’efecte que ja no hi té lloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)