El miracle de la vida

Handbol. El Bordils guanya un altre aspirant a jugar a l’Asobal el curs que ve i tanca la primera volta fora de la zona de descens en una altra nit amb el Blanc i Verd en ebullició en el tram final

BORDILS 21 NAVA 20

HANDBOL BORDILS:González, Mach (3), Reixach, Márquez (2), Combis (1), Palahí (11), Masó (1), Comas, Vilanova, Oliver, Moreno (3), Montes, Martínez, Pou, Hospital i Fornés.VIVEROS HEROL NAVA:Juárez (4), Seabra, Casado (6), Sánchez, Villagran, Ajo (4), Garcia, Alonso), Llopis, Tello (2), Lamariano, Brakocevic, Moreno, Vidal (4).PARCIALS:0-2, 0-4, 2-5, 5-7, 6-8, 8-10; 8-12, 10-13, 15-15, 17-17, 19-18 i 21-20.ÀRBITRES:Ausàs Busquets i Florenza Virgili. Exclusions a Mach, Masó (3), Montes i Martínez del Bordils i a Seabra (2), Casado i Moreno del Nava.

El Bordils ho va tornar a fer, per increïble que sembli. El Blanc i Verd feia minuts que bullia, i amb empat a vint i amenaça de passiu, Arnau Palahí va agafar la pilota per llançar, amb tres companys fent-li pantalla. En lloc de tirar va posar la pilota a terra per acostar-se a la porteria i va ser objecte de penal. Ell mateix va agafar la pilota i el va transformar, per l’escaire. Impossible. El vuitè gol en la segona meitat de Palahí. L’enèsima aturada de Jordi González en la darrera acció del Nava –només va fer dos gols, un de contraatac en els darrers cinc minuts amb dos jugadors contra el porter local després de pèrdua– va desfermar l’eufòria.

El retrat

Deu minuts i cinquanta segons va necessitar el Bordils per estrenar el marcador: Moreno, assistit per Vilanova, que havia agafat el refús del penal que havien aturat a Mach, dramàtic. Un fidel retrat del que ha estat la seva trajectòria en la primera volta de lliga i que es va tornar a produir a l’inici de la segona (9-12, Palahí de penal al 38’). I els tres gols del 10 del Bordils en la primera meitat van ser tots seguits i van servir, tot just, per empatar a 5 en el 18’. Això sí, els de Sergi Catarain ja havien posat la primera pedra de l’èxit perquè el Nava no podia anotar amb la freqüència que li és habitual aquesta temporada. El porter visitant, de més a menys fins a acabar al banc, va aturar la primera pilota que tenia Márquez (5-6) i el pivot local sí que va fer mal després amb el 6-8 i 7-8 per salvar els mobles abans del descans, desequilibrat per un temps mort a destemps del Nava.

La metxa

Palahí va fer els tres gols seguits abans, en la segona meitat (11-13). I Mach i Combis, transformant les pilotes que recuperaven en defensa en gol a l’altra porteria després de creuar la pista botant van encendre la metxa del Blanc i Verd (13-13), més molest que mai amb l’arbitratge: l’exclusió de Sergi Mach amb empat quan intentava forçar una falta en atac en contraatac visitant. David Masó va empatar a 16 i en la següent acció, dos minuts. Fins que Palahí va reaparèixer per empatar a 17 i 18. Després, Moreno va avançar el Bordils per primer cop: 19-18, a 24:18 de la segona des de l’extrem. I Palahí es feia encara més gran assistint el mateix extrem quan tothom esperava el xut i el 17 havia tallat per ocupar l’espai del pivot (20-19). En l’únic gol de jugada en el tram final els visitants van empatar a 20 amb 1:07 per jugar-se i tothom ja dret. Un atac. Llarg, molt, amenaça de passiu. I Arnau Palahí va completar el miracle.

Era una primera volta complicada contra els rivals directes a fora i els professionals aquí. I estem més vius que mai i feliços
El penal no sé ni com l’he tirat. Només sabia que l’havia de fer. Ha anat a dins, perquè no hi havia cap altra opció
Arnau Palahí
lateral bordils
Qui pensi que serà fàcil guanyar està perdut. S’ha demostrat que hem de patir
Sergi Catarain
tècnic bordils
A mi em toca portar el pes ofensiu, però l’èxit és col·lectiu. Jo faig gols però en Sergi mou la cosa, l’Oriol fixa la defensa...

Igualen el balanç a casa (4-4)

El triomf del Bordils va ser tot just el quart de la temporada al Blanc i Verd, per on ja han passat els vuit millors classificats en l’inici de la darrera jornada de la primera volta. Els de Sergi Catarain van perdre els dos primers partits com a locals –així s’explica que fessin el pitjor inici dels cinc anys a plata– i després de guanyar-hi el primer encara en perdrien dos més, contra Dólmenes i Torrelavega–. Fins i tot la victòria a Palma del Río (23-24) va fer que el Bordils tingués més punts (5) com a visitant (3) que com a local (2), abans que el líder, l’Alcobendas, ja perdés 28-22 el mes passat en l’inici de la recuperació dels blanc-i-verds. Una altra conseqüència de la miraculosa victòria del Bordils ahir és que al final de la primera volta els de Cata, el curs que han tingut més baixes per fitxatges i lesions, tenen els mateixos punts que fa un any en aquest punt del campionat i un més que fa dues temporades. En la segona volta el Bordils té set partits a casa però seran contra els rivals de la seva lliga, els que aspiren a la permanència.