Tennis

CARLES MONTAÑÉS

PRESIDENT DEL CT GIRONA

“Si ho fem, ho fem bé”

La ciutat proclama aquesta setmana els campions de Catalunya absoluts, a les instal·lacions del CT Girona i per segon any seguit

El club treballa per mantenir-ne l'organització l'any que ve, quan celebrarà el centenari

Quan vam acceptar el repte ja era pensant que s'havia de fer d'una manera totalment diferent de com s'havia fet

El Club Tennis Girona és el marc, des de dilluns, del 109è campionat de Catalunya absolut, per segon any seguit i amb el mataroní Albert Ramos defensant el títol que ja va guanyar el 2015. La presència de Tommy Robredo, que l'olotí va confirmar dimecres, posterior a la seva reaparició al challenge de Gènova després de sis mesos fora de combat per culpa d'una lesió, abans que comencés el quadre final, fa que la final masculina prevista per demà sigui d'alta volada.

Des de dilluns que van començar, com va el torneig?
Bé, al club en fem una valoració molt positiva. Per la resposta que hem tingut pel que fa a participació en la primera fase del campionat, que ja ha estat superior a la de l'any passat. També vull destacar l'esforç que estan fent els jugadors perquè està fent molta calor, estan jugant a unes temperatures molt altes i això fa que els partits encara siguin més complicats. Afortunadament, pel que fa a organització tot està sortint tal com havíem previst i fa que sigui tot molt satisfactori.
Des que s'ha començat a fer el campionat a Girona, ha fet un pas endavant en importància.
Sí, des que la federació catalana ens va oferir la possibilitat d'organitzar el campionat la primera cosa que ens vam dir a nosaltres mateixos va ser que si ho fem, ho fem bé. I si no, declinem l'oferta. És la manera de treballar d'aquesta junta directiva i el que és clar és que quan vam acceptar el repte d'organitzar-lo ja era pensant que s'havia de fer d'una manera totalment diferent de com s'havia fet fins llavors. Per respecte al campionat de Catalunya, per respecte al club, per respecte a la demarcació de Girona i per respecte a totes les persones que tenen interès en el tennis.
Si l'any passat ho accepten i aquest repeteixen... Tenint en compte que el 2017 és el centenari del club, seria un motiu de pes per tornar-hi. N'han parlat?
Sí que se n'ha parlat, ja. I molt. Espero que en les properes hores es pugui donar una resposta. Abans que acabi el torneig, o durant la final, compto que puguem donar la resposta definitiva. Hi estem treballant molt i nosaltres comptem que la feina que hem fet durant aquests dos anys ens ha de permetre, coincidint amb el centenari, que tot això sigui un factor de pes. És clar que després d'aquestes dues edicions i amb la volada que ha agafat aquest campionat ha passat a ser interessant per a molts clubs i, ara ja, sí que passem a competir amb altres clubs molt importants de Catalunya que sí que hi estan interessats.
Van comptar amb l'Albert Ramos l'any passat. I repeteix. L'entrada de Tommy Robredo ja acaba d'arrodonir el torneig...
Evidentment, en aquest moment i pel nivell dels jugadors catalans, per rànquing, no es pot aspirar a res millor. És una final que podria ser perfectament un partit dels quarts de final d'un Grand Slam. I en aquest cas aquest partit el podrem veure a Girona i de manera gratuïta. És un fet que no sé fins a quin punt s'acaba de valorar, però sobretot, i sempre ho dic, s'ha de donar les gràcies a aquests dos jugadors: aposten per aquest torneig quan tenen altres opcions que són econòmicament molt més interessants.
I sobre el quadre femení?
És clar, la final masculina i pel nivell que hem aconseguit, ho eclipsa tot, però en el cas de la final femenina també hi tenim dues jugadores com la Laura Pous i la Lourdes Domínguez, que són dues tennistes de la WTA de primer nivell. I aquest any, el nivell d'aquesta final també s'incrementarà molt respecte a l'any passat.
Amb l'entrada gratuïta també acosten el tennis a la ciutat. Girona és una referència esportiva en moltes disciplines.
Aquest torneig és possible gràcies a les institucions, com ara l'Ajuntament, la Diputació, la federació catalana, evidentment, els patrocinadors... Tot aquest suport el retornem a la ciutat i a la demarcació de manera que es pugui veure de forma gratuïta. El que volem és que no sigui una oferta circumscrita a un sector, sinó que vingui tothom, conegui el club i el club s'obri a la ciutat.
Parla del club. Com ha vist els seus tennistes en el campionat?
N'estem molt contents, en teníem un dins el quadre fins als quarts de final i és una satisfacció enorme. Però, a més, dins el que és la demarcació de Girona, tant en homes com en dones hi ha hagut representació i això, per a l'esport gironí, ha de ser tot un orgull pel nivell que té el torneig, evidentment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)