Natació

jocs paralímpics de rio 2016

natació

Sarai Gascón, abonada a les medalles de plata

Jocs Paralímpics. La nedadora terrassenca torna a pujar al podi de Rio amb el segon lloc en els 100 m lliure

La terrassenca Sarai Gascón continua exhibint el seu talent al Centre Aquàtic de Rio i ahir va aconseguir la seva segona medalla de plata en la competició, en la final dels 100 m lliure SM9. Com en els 200 m estils, la nedadora del CN Terrassa va plantejar la prova en progressió i després de passar en tercer lloc pels 50 m (30.50) va escalar fins al subcampionat després d'igualar el seu rècord continental (1:02.81), que va aconseguir al mes de maig en l'europeu de Funchal. Gascón només va cedir davant la nord-americana Michelle Konkoly, que va marcar distàncies des del primer moment i va establir una nova plusmarca mundial amb 1:00.91. La tercera plaça del podi va ser per a l'australiana Ellie Cole (1:02.93), que en les últimes braçades no va poder resistir la progressió de la catalana.

La vallesana, que va néixer sense una part del braç esquerre, va fer aquesta valoració de la prova: “Ha estat un final igualat, però he tingut força per acabar bé i superar Cole. Els 100 m lliure es basen a passar còmodament i explosivament els primers 50 metres i donar-ho tot en la segona part de la prova. Al final he nedat amb molta freqüència i moltes puntades de peus, aspectes que hem treballat molt aquest any.”

L'altra catalana en competició, Núria Marquès (Castellví de Rosanes, 1999), va quedar a les portes del podi, en quarta posició (1:03.94).

La final dels 50 m lliure

L'activitat per a Gascón i Marquès no s'atura a Rio i ahir van certificar la seva classificació per a una altra final, la dels 50 m lliure, que es disputava la matinada passada. De fet, en aquesta final hi competiran set de les nedadores que ja van participar en els 100 m lliures. La gran favorita tornarà a ser la nord-americana Michelle Konkoly, que amb 28.36 en les sèries va establir un nou rècord paralímpic i va quedar a 12 centèsimes (28.24) de la seva plusmarca mundial. Gascón, que va accedir a la final amb el cinquè registre (29.61), intentarà redimir-se de la final de Londres del 2012, en què va ocupar la quarta posició. Marquès es va guanyar d'un pèl el dret de nedar amb les vuit millors, amb la vuitena marca de les participants (30.10).

En la final dels 150 m estils SM4, el també català Miguel Luque va millorar el rendiment de les sèries i va acabar en una valuosa sisena posició (2:45.34). La victòria va ser per al neozelandès Cameron Leslie, que va rebaixar la plusmarca mundial (2:23.12). En els 200 m estils SM7, Antoni Ponce, amb el novè registre en les sèries (2:56.60), va quedar a les portes de les vuit places per a la final.

LA PROTAGONISTA

Ha estat un final de prova igualat, però he tingut prou força per acabar bé i superar l'australiana Ellie Cole en els últims metres
En la segona part ho he donat tot, amb molta freqüència i moltes puntades de peu. Ho havíem treballat molt
Sarai Gascón

La selecció espanyola, contra Alemanya en bàsquet

La selecció espanyola en cadira de rodes, amb la participació dels catalans Jordi Ruiz i Jaume Llambi, va superar Holanda (48-66) i es va classificar per als quarts de final com a líder de grup, en què s'enfrontarà a Alemanya. El conjunt estatal, que en la jornada anterior havia guanyat Austràlia per 75-64, va fonamentar el seu triomf en els dos primers quarts, en què va dominar amb un parcial de 21-47. De fet, en la segona meitat el combinat oranje va agafar la iniciativa (27-19), però no va ser suficient per capgirar el resultat final. Pel que fa als catalans, Jordi Ruiz va anotar 11 punts, mentre que Jaume Llambi va deixar el caseller en blanc. Si supera Alemanya, quarta classificada del seu grup, la selecció espanyola jugarà les semifinals contra el vencedor del Gran Bretanya-Austràlia. A l'altra part del quadre, els altres enfrontaments de quarts de final són els Estats Units, vencedor del grup B, contra Holanda, i el Brasil contra Turquia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)