Handbol

Esteve Ferrer deixa el Bordils pel Tuïr

Handbol. El central banyolí s'incorpora a l'equip nord-català, que disputa la lliga prenacional francesa

El Bordils va anunciar ahir, de manera inesperada, la marxa d'Esteve Ferrer. El jugador de Banyoles ha acceptat una oferta per ser el nou central del Tuïr, un equip de la Catalunya del Nord que competeix en la lliga prenacional francesa. El juny passat, el Tuïr ja s'havia posat en contacte amb Ferrer, però les converses no van fructificar. La setmana passada, en canvi, el central titular de l'equip nord-català va fitxar per un altre club i el Tuïr va tornar a trucar a Ferrer amb una oferta millor que va acceptar. “Era bona. N'he parlat molt amb en Pau [Campos, entrenador del Bordils] abans de prendre una decisió. És una oportunitat única per jugar en un altre país i viure una experiència nova. A Bordils hi deixo molts amics i una categoria que va costar molt d'aconseguir”, explica.

La proximitat de Tuïr amb Girona –poc més d'una hora de cotxe– li permetrà combinar els entrenaments amb la seva feina. La vinculació amb el Bordils, on feia set temporades que jugava, no es trenca del tot, ja que els dimarts continuarà entrenant-se a les ordres de Pau Campos. Els dijous, però, es desplaçarà a Tuïr –el club li proporciona un allotjament– per fer la resta d'entrenaments amb el seu nou equip i disputar el partit. “Ja fa una setmana que hi sóc, estic molt content i il·lusionat. Hi ha la complicació de l'idioma, Per a un central és bàsic entendre's bé amb els companys, però entenen una mica el català.” Ferrer destaca l'estructura gairebé professional del seu nou club –té com a patrocinador principal la cadena de supermercats Intermarché–, malgrat que disputa una categoria equivalent a la lliga catalana. “Després del rugbi, a la Catalunya del Nord l'handbol és el segon esport. A França hi ha més tradició.” El banyolí destaca, també, les diferències que es trobarà: “Allà són molt forts físicament, i aquí juguem un handbol més tàctic.”

El Tuïr va baixar la temporada passada de la lliga nacional 3, i aquest any té l'objectiu de recuperar la categoria. El primer partit de lliga tindrà lloc aquest dissabte al camp del Clarmont d'Erau (20 h), però Ferrer no debutarà fins al partit de la copa de França que el Tuïr jugarà a casa el dissabte 24 contra el Carcassona (20.45 h).

La marxa de Ferrer trastoca els plans de Campos. El banyolí era el principal distribuïdor de joc del Bordils i estava cridat a ser el jugador més important de l'equip després del fitxatge d'Edu Nonó pel Bidasoa. Des del club deixaven ahir les porters obertes a Ferrer per si mai vol tornar: “Agraïm els seus anys de dedicació i esforç.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)