El Barça, implacable

El conjunt blaugrana, amb Gonzalo en estat de gràcia, fa sucumbir el Granollers a la segona meitat

L'equip vallesà, amb doble pivot i atacs amb set jugadors, va tancar el primer temps en taules

El clàssic català va acabar amb un nou triomf del FC Barcelona Lassa, que continua intractable en totes les competicions estatals i ahir va guanyar el seu 28è títol de la supercopa de Catalunya, la setena de consecutiva. Amb Gonzalo Pérez de Vargas en estat de gràcia sota els pals i Wael Jallouz letal en atac, el Barça va prendre la velocitat de vaixell de creuer en el segon temps i posar fi a la resistència del Fraikin BM Granollers. L'equip vallesà, sempre competitiu, havia estat capaç de tancar la primera meitat en taules gràcies al doble pivot i als atacs amb set jugadors, que va provocar algunes disfuncions en la defensa blaugrana. D'entrada, el Barça va colpejar primer. Amb la tripleta francesa sobre la pista (N'Guessan-Sorhaindo-Mem) i un parell de contraatacs culminats per Tomàs i Ariño, el conjunt blaugrana va fer la primera estrebada en el marcador (6-1), que poc després encara s'eixamplaria fins al 9-3. Carlos Viver, amb doble pivot, va apostar per atacar amb set jugadors i el Granollers va començar a rutllar. La punteria d'Álex Márquez i la connexió amb Adrià Figueras va donar resultat i l'equip vallesà va ajustar les diferències després d'un parcial de 0-4 (11-10). Després d'un temps mort, el Barça va aturar l'embranzida rival (13-10), però el partit ja havia entrat en una nova dimensió i quan faltaven pocs segons per al final Márquez va segellar l'empat a 14 amb què es va arribar a la mitja part. En el segon temps, Gonzalo Pérez de Vargas, que va prendre el relleu a Borko Ristovski, va opositar per ser escollit el millor porter de la supercopa. El jugador del planter va fer tres aturades gairebé consecutives –n'acabaria fent onze– i va aprofitar la tàctica arriscada del rival de jugar sense porter per fer un gol. El Barça va prendre la iniciativa, però el Granollers no es rendia i durant 15 minuts les diferències van oscil·lar entre els dos i els quatre gols. Xavi Pascual va ordenar una defensa 4-1-1 i el Barça va començar a desballestar la resistència rival amb un parcial de 4-0 (27-21). Carlos Viver també va introduir variants tàctiques –una defensa 4-2–, però l'equip blaugrana ja no estava disposat a fer cap més concessió, i va arribar al tram final amb relativa comoditat. En el bàndol vallesà va tornar a brillar Adrià Figueras, que va signar el definitiu 30-25 i amb set gols es va convertir en el màxim golejador de la final.

BARÇA 30 GRANOLLERS 25

FC BARCELONA LASSA: Ristovski, Tomàs (2), Sorhaindo (1), Andersson (1), Ariño (2), N'Guessan (2), Mem (3)–set inicial–; Gonzalo (1), Noddesbo(3), Entrerríos (1), Valero (5, 1 p.), Syprzak, Viran (1), Saubich, Jallouz (6) i Lazarov (2). FRAIKIN BM GRANOLLERS: Sastre, Cabanas (1), M. García, Ferrer, Figueras (7), Márquez (4), Resina (1) –set inicial–; Porras (3), Flores (2), A. García (1), A. Pérez (2), Gassama (2), Loncar, i Silva (2). PARCIALS: 4-1, 6-2, 9-4, 11-7, 11-10, 14-14; 17-15, 20-18, 23-20, 25-21, 29-23 i 30-25. ÀRBITRES: Exclusions: N'Guessan (20'), per part del Barça; i M. García (23') i A. García (40'), per part del Granollers. PÚBLIC: Un miler d'aficionats en el partit jugat al pavelló Juan Carlos Navarro, de Sant Feliu de Llobregat.