Més esport

Gimnàstica

El nou full de ruta de Rubèn

Gimnàstica. El millor gimnasta català està decidit a continuar el nou cicle olímpic i a partir de l'any que ve vol fer la preparació en una universitat dels Estats Units

Olímpic als Jocs de Londres del 2012, el ripolletenc Rubèn López (1990) va quedar a les portes dels de Rio del 2016, però lluny de desanimar-se ha pres la determinació d'afrontar el nou cicle olímpic per no faltar a la cita de Tòquio el 2020. “Encara tinc 25 anys [en fa 26 el 28 de novembre], em trobo bé, en forma, no tinc lesions i gaudeixo entrenant-me. O sigui, que estic disposat a continuar endavant amb la preparació”, va assegurar dimecres durant la presentació del memorial Joaquim Blume, que es disputa demà a la tarda al centre esportiu municipal Olímpics de la Vall d'Hebron.

Durant la seva dilatada trajectòria esportiva, Rubèn López, que ja té el títol d'INEF, s'ha entrenat a cavall del CAR de Sant Cugat i la Blume de Madrid, però amb vista a l'any vinent vol fer un canvi d'aires. “Vull anar a fer un màster d'alt rendiment esportiu als Estats Units i ja estem enviant cartes i parlant amb entrenadors per veure quina és la universitat que millor s'adapta als nostres plans”, explica el gimnasta vallesà, que emprendrà l'aventura americana amb la seva parella, Anna Prat, que és campiona estatal en salts de trampolí. El gimnasta del CG Sant Boi pensa que l'experiència serà positiva: “Estic molt motivat. No sé quant temps hi estaré. Potser hi aniré un any i després em cansaré, però la idea seria estudiar, entrenar-me i preparar tot el cicle olímpic des d'allà. Amb vista a Tòquio encara tindré 28 anys.” Dinovè en la final del concurs complet del mundial de Glasgow del 2015, López va guanyar per a la federació espanyola una plaça per als Jocs de Rio, però a l'hora de la veritat el bitllet va ser per a l'alacantí Néstor Abad, que va assolir el títol estatal abans de la cita olímpica. “Entrenant el cavall amb arcs em vaig donar un petit cop i em vaig trencar el quàdriceps i vaig haver d'estar un mes aturat. Em vaig recuperar bé, però en el campionat d'Espanya vaig quedar segon, rere el Néstor Abad, i la plaça va ser per a ell. No passa res perquè als pròxims Jocs, als de Tòquio, hi seré segur”, diu taxatiu el gimnasta català.

El salt als Estats Units no serà fins l'estiu del 2017. Aquesta temporada la prioritat màxima per a Rubèn López és la preparació per als Jocs del Mediterrani de Tarragona, tot i que ara pengen d'un fil i fins i tot es podrien ajornar. En segon terme, també destaquen l'europeu de Cluj-Napoca (Romania) i el mundial de Mont-real (Canadà), tots dos destinats a especialistes.

El Blume, demà

La cita més imminent, però, és demà en el memorial Blume, que el gimnasta del Sant Boi afronta amb moltes aspiracions. López considera que el màxim favorit a la victòria és el rus Nikita Nagornyy: “És subcampió olímpic per equips i té molt bons exercicis de salt i terra, tot i que no sé en quin punt de forma estarà després dels Jocs.” Segons el gimnasta català, el nivell de la resta de participants és més equilibrat. “També s'ha de comptar amb el Néstor Abad, que és molt complet, però jo lluitaré per una plaça en el podi perquè durant l'estiu vaig poder descansar i vaig avançar els entrenaments per arribar en plenitud de forma al Blume”, afirma el gimnasta del Sant Boi.

EL PROTAGONISTA

La meva idea és marxar a una universitat dels Estats Units l'estiu del 2017 i preparar des d'allà el nou cicle olímpic, fins a Tòquio 2020
A l'estiu vaig descansar i vaig començar a entrenar-me abans per poder arribar al memorial Blume en plenitud de forma
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)