Waterpolo

waterpolo

supercopa d'europa

Fent gran la vitrina

El CN Sabadell Astralpool supera La Sirena CN Mataró i alça la tercera supercopa d'Europa de la seva història

Tot i la bona imatge de les mataronines, la constel·lació d'estrelles vallesanes va ser massa escull

LA SIRENA CN MATARÓ: Terrado, Dance, Zablith (2), Bernabé, Nieto, Bonamusa, Cambray (2), Gibson (1), Bach (1), Meseguer (1), Soler, López (2) i Willemsz

CN SABADELL ASTRALPOOL: Ester, M. Ortiz, A. Espar (2), B. Ortiz (1), Tabani (1), Leitón, Cordobés (1), García, Peña, C. Espar, Domènech (1), Forca (4) i Sánchez.

El CN Sabadell Astralpool va fer bons els pronòstics ahir a les instal·lacions del CN Barcelona. Les vallesanes, que segueixen deixant empremta allà on passen i on competeixen, van aconseguir la tercera supercopa d'Europa de la seva història, un altre títol per a una vitrina que no para d'engreixar-se. Ahir, en una final inèdita entre dos equips catalans –el Sabadell és l'actual campió d'Europa i el Mataró, de la copa LEN–, les vallesanes van patir molt i es van haver d'esprémer al màxim per torçar la resistència d'un gran conjunt mataroní però el resultat va acabar sent el de gairebé sempre: Nani Guiu, el tècnic sabadellenc, xop després que les seves jugadores el tiressin a l'aigua. Si les vallesanes haguessin afinat més la punteria en el primer temps, la final s'hauria decidit abans, però no va ser així i el Mataró fins i tot podria haver forçat els llançaments de penal en la darrera possessió del partit.

Abans, la piscina del CN Barcelona havia viscut un bon espectacle. Un duel igualat entre un Sabadell dièsel, que va anar fent via sense fer una gran exhibició, i el Mataró, ambiciós tot i ser conscient de la diferència de potencial. No es va distanciar mai en el marcador el conjunt vallesà, que va tenir moltes ocasions però no va estar gens encertat davant de porteria. Els tres travessers d'Anni Espar en els primers llançaments del duel van ser significatius del que passaria durant els primers quarts. Representatiu va ser també l'empat a un gol que es va registrar en l'acabament del primer quart. La portera mataronina, Debby Willemsz, va ser clau amb diverses aturades de mèrit però no va poder aturar el potencial de Judit Forca, que ahir va anotar quatre gols. El primer del seu compte particular no va arribar fins a la tercera superioritat vallesana, ja en l'inici del segon quart. “Hem estat horroroses en superioritats i inferioritats, però el que compta és guanyar i ho hem fet”, analitzava Nani Guiu, el tècnic del Sabadell, després del partit.

Fins al darrer minut

I en un context d'errors i imprecisions vallesanes, el Mataró es feia gran i es creia en les seves possibilitats. Quan marcava el Sabadell les mataronines responien amb l'efectivitat de Clara Cambray. Una diana de la italiana Ciara Tabani quan faltaven 29 segons per acabar el segon quart situava el 4-4 i deixava ben obert el desenllaç de la final.

La sabuda superioritat vallesana no es va fer palesa gairebé en cap moment del duel perquè el Mataró va seguir plantant cara fins al darrer instant. Gràcies als gols d'Anni Espar, el Sabadell va aconseguir una màxima diferència de dos gols (7-5) que va durar fins ben entrat el darrer quart. Tot i l'avantatge, però, el Sabadell no es va notar còmode dins l'aigua ahir i un gol d'Ona Meseguer quan quedaven 1:23 per a la botzina final va posar la por al cos a un Sabadell que va desaprofitar el següent atac. El Mataró hauria pogut forçar la tanda de penals, però el darrer atac va ser estèril i va morir davant l'alegria vallesana. El CN Sabadell Astralpool segueix fent gran la vitrina i La Sirena CN Mataró, que ahir va fer un paper més que digne, s'ho segueix mirant des del segon graó del podi.

LES FRASES

Hem estat horroroses en les superioritats, però el que compta és guanyar
Nani Guiu
entrenador del CN SABADELL
Em quedo amb l'actitud, l'entrega i la lluita de les noies. Han estat genials tot el partit
Florin Bonca
entrenador del CN Mataró
Supercopa d'Europa
2016. Sabadell - Mataró
10-9
2015. Olympiacòs - Pàdua
10-6
2014. Sabadell - Olympiacòs
9-8
2013. Sabadell - Xturm
10-9
2012. Imperia - Rapallo
10-7
2011. Recco - Sabadell
9-8
2010. Vouliagmeni - Ethnikos
13-5
2009. Vouliagmeni - Xturm
11-6
2008. Orizzonte - Racing Roma
16-8
2007. Fiorentina - Racing Roma
10-8
2006. Honved - Orizzonte
9-8
PARCIALS: 1-1, 3-3, 3-2 i 3-3. ÀRBITRES: Varkonyi (Hongria) i Savinovic (Croàcia).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)