Ciclisme

ciclisme

Volta Ciclista a Catalunya

Al far del sud

La cinquena etapa acabarà al punt més alt de les Terres de l'Ebre, amb l'ascens al Port (mont Caro), i el dia següent es començarà des de Tortosa, en la penúltima etapa de la 97a edició (20-26 de març)

El recorregut de la 97a edició de la Volta Ciclista a Catalunya (del 20 al 26 de març) va prenent forma públicament, encara que falten alguns detalls per concretar. Enguany una de les proves esportives catalanes amb més ressò internacional continua innovant respecte a les últimes edicions, i ahir va presentar el final de la cinquena etapa (24 de març), en què se situarà la línia d'arribada a la zona del Portell, al mont Caro, conegut popularment com lo Port, el cim més alt de les Terres de l'Ebre, gràcies a l'acord entre la Volta, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Tortosa. A més, també es va descobrir que Tortosa serà l'inici de la sisena etapa i d'aquesta manera, durant dos dies, la caravana ciclista desfilarà per les Terres de l'Ebre amb el consegüent impacte econòmic que això suposa tant en recaptació directa com en projecció d'una de les destinacions turístiques catalanes que engloben la zona de la desembocadura de l'Ebre i el Parc Natural dels Ports. Alhora servirà per complaure els aficionats al ciclisme, un dels esports amb més aficionats en aquest territori.

La introducció de l'obstacle muntanyós ebrenc augmentarà l'emoció de la cursa perquè, després de les dues tradicionals etapes d'alta muntanya, el pilot encara haurà d'afrontar un últim final que pot condicionar la general perquè es tracta de vuit quilòmetres amb trams de fins al 15% i que de ben segur es reflectiran a la classificació. A més, el perfil de l'etapa podria ser propici per alguna emboscada capitanejada per alguns dels damnificats en les etapes de muntanya prèvies que vulguin recuperar temps.

El president de la Volta a Catalunya, Rubèn Peris, va agrair el suport de la Diputació, la Generalitat i l'Ajuntament perquè “sense el suport de l'administració no seria possible aquest important esdeveniment que porta el nom de Catalunya arreu del món”, en un acte en què van assistir la representant de la secretaria general de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Cinta Espuny; l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i el president de la Diputació, Josep Poblet.

Cipollini, Adboujaparov

L'última vegada que la Volta va acabar a Tortosa, el 1999, va veure com un dels il·lustres del pilot, l'italià Mario Cipollini, s'enduia la primera etapa, que havia partit des de Vila-seca. El rus Djamolidine Adboujaparov, l'irlandès Sean Kelly i Miquel Poblet són alguns dels últims grans guanyadors.

La novetat de tornar a les Terres de l'Ebre i escalar un dels seus punts emblemàtics s'afegeix a la que van presentar fa un mes: la contrarellotge per equips de la segona etapa (21 de març) que recorrerà el Pla de l'Estany. Serà una etapa de 41 quilòmetres amb sortida i arribada a Banyoles.

Els 40 euros de Llambilles

En el procés de l'organització per completar el procés de la Volta del 2017, s'han trobat amb una sorpresa inesperada. En una de les etapes que passarà per les comarques gironines l'Ajuntament de Llambilles (Gironès) els ha demanat 40 euros per deixar passar els corredors en compliment d'una ordenança local. Primer la Volta no va pagar pensant que es tractava d'un malentès –en cap altre poble o ciutat s'han trobat que els vulguin cobrar– però finalment han hagut de fer front a la taxa per no provocar un conflicte amb l'Ajuntament. Finalment ha pagat 45 euros amb els interessos de demora corresponents. L'alcalde de Llambilles, Josep Maria Vidal, es va justificar dient que és la taxa mínima i que “tothom la paga”. “No podem fer diferències”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)