Més esport

Vela

vendée globe

Trenta dies lluitant contra el mar

Vela. El ‘Banque populaire' es consolida en el lideratge de la Vendée Globe després de deixar l'oceà Índic i el ‘One planet one ocean', del català Dídac Costa, lluita per abandonar l'últim lloc

La Vendée Globe, la volta al món en solitari i sense escales, ha arribat al primer mes de competició i els primers classificats ja han fet el 45% del recorregut total a un ritme extraordinari. El Banque populaire VIII, del francès Armel Le Cléac'h, ja ha deixat enrere l'oceà Índic i s'està consolidant en el lideratge de la prova. Els últims dies ha mantingut una dura lluita amb l'Hugo Boss, del gal·lès Alex Thomson –va ser molts dies el primer–, però en superar el cap Leeuwin, a Austràlia, ha aconseguit agafar un avantatge d'unes 95 milles nàutiques (180 km).

El barceloní Dídac Costa, amb el One planet one ocean, està lluitant per abandonar l'última posició dels vaixells supervivents. El català va iniciar la regata unes dies més tard, ja que el mateix dia de la sortida, el 6 de novembre, va haver de tornar al port per reparar uns problemes que havien sorgit. Des de llavors s'ha anat apropant a la resta de vaixells i ara que està a punt de superar el cap de Bona Esperança, a Sud-àfrica, és quan és més a prop del seu rival més immediat. Dídac Costa només és 20 milles (38 km) per darrere del Techno First, del francès Sébastien Destremau.

La Vendée Globle és una prova molt dura i ja hi ha cinc abandonaments confirmats. En els últims dies s'han incrementat els problemes. El Bastide Otio va a la deriva i espera l'embarcació de rescat després de xocar contra un objecte flotant; l'Edmond de Rothshild, que anava tercer, va més lent perquè una onada li ha trencat l'aleró lateral, i el Famille María-Challis Lys té els dos timons trencats i va cap a Ciutat del Cap per intentar fer una reparació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)