Atletisme

atletisme

Dibaba assaltarà el rècord dels 2.000 metres a Sabadell

Atletisme. L'estrella etíop, que l'any passat ja va acaronar el dels 3.000 m, tornarà a ser un dels màxims reclams del míting de Catalunya en pista coberta, que es disputarà el 7 de febrer que ve

Genzebe Dibaba tornarà a ser un dels màxims reclams del míting internacional de Catalunya en pista coberta, que es disputarà a Sabadell el 7 de febrer que ve. L'estrella etíop, que atresora fins a cinc plusmarques mundials indoor en 1.500 m, una milla, 3.000 m, dues milles i 5.000 m, té la intenció d'ampliar la seva col·lecció a la capital vallesana amb un millor registre de 2.000 m, en poder de la romanesa Gabriela Szabo (5:30.53) des del 8 de març del 1998. Dibaba, que el 19 de febrer del 2016 ja va signar a Sabadell la segona millor marca de la història en els 3.000 m (8:22.50), té previst iniciar a la capital vallesana la campanya de pista coberta, que posteriorment seguirà a Torun (Polònia), on el dia 10 correrà en els 1.500 m, i a Madrid, on el 24 de febrer afrontarà una prova de 1.000 metres.

La federació catalana vol aprofitar la participació de l'estrella etíop per facilitar la rebaixa del millor registre espanyol, en poder de la criticada Marta Domínguez (5:49.55) a Sindelfingen, el mateix dia que Szabo va establir la plusmarca mundial. En el rànquing català no es té constància de cap atleta que hagi participat en aquesta distància, que no és oficial i no és gens habitual en el programa de competició. Pròximament, la federació donarà més detalls de les proves i atletes destacats que competiran el 7 de febrer.

LA DADA

El millor registre està en poder de la romanesa Gabriela Szabo (5:30.53) des del 1998

Marcats per l'operació Rial

El 20 de juny del 2016 el focus de l'atletisme mundial es va fixar a Sabadell per la detenció del tècnic britànic d'origen somali Jama Aden, l'entrenador de Genzebe Dibaba, en el marc de l'operació Rial, contra el dopatge a escala internacional. En l'escorcoll de l'hotel Arrahona, que servia de camp base a una trentena d'atletes de nou nacionalitats durant els mesos de primavera i estiu, es va trobar EPO, anabolitzants i una seixantena de xeringues usades. En l'operació també es va detenir el migfondista qatarià Musaeb Balla i el fisioterapeuta marroquí de l'equip de l'Aràbia Saudita Ouarid Mounir. Tot i la polseguera que va aixecar l'operació, cap dels 27 controls efectuats pels metges de la IAAF i inspectors de l'agència antidopatge van donar positiu. A hores d'ara, només Mounir continua a Sabadell, amb el passaport retirat i, per tant, sense la possibilitat de sortir del país. Aden i Balla, que van haver de pagar una elevada fiança per recuperar el passaport, s'han de presentar cada dos mesos al jutjat de la capital vallesana. S'haurà de veure si després de tot aquest rebombori el grup d'Aden continua apostant per Sabadell –ho fa des del 2013– per establir el camp base per preparar la campanya estiuenca. En la decisió final, segur que Genzebe Dibaba hi tindrà l'última paraula.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)