copa ehf

Reacció i primera victòria

Handbol. El Fraikin Granollers guanya el Midtjylland danès en la copa EHF gràcies a una gran segona meitat en què va passar de perdre de quatre gols a tenir un avantatge de cinc

GRANOLLERS 34 MIDTJYLLAND 32

FRAIKIN GRANOLLERS:Álamo, Cabanas (6, 4 p), Marc García, Ferrer, Adrià Pérez (1), Figueras (4) i Gassama (3) –set inicial–; Porras (1), Arnau García (6), Cañellas (8), Resina (4), Silva, Kasal i Sastre (1, p.s.).MIDTJYLLAND:Winkler, Tangen (8), Slundt (2), Sjörslev-Ostergaard (2), Kirkegaard (3), Rasmussen (3) i Hansen (7) –set inicial–; Carlsen (3), Pilgaard, Gjessing (2), Gudnitz (2, 2 p) i Rismark (p.s.).PARCIALS CADA CINC MINUTS:4-3, 6-7, 10-12, 13-14, 15-16 i 19-20 (descans), 20-22, 23-25, 27-26, 29-27, 32-29 i 34-32.ÀRBITRES:M. Andorka i R. Hucker (Hongria). Van excloure Porras, Gjessing (2), Gudnitz i Hansen.

La primera victòria del Fraikin Granollers en el seu grup de la copa EHF no va ser gens fàcil, i l'equip va haver de treballar molt i rebuscar molts dels seus recursos tant en defensa com en atac. El Midtjylland danès, que era el líder del grup, va manar en el joc i en el marcador en la primera meitat i en l'inici de la segona va arribar a tenir quatre gols d'avantatge. La reacció dels vallesans va ser espectacular i van passar a guanyar de cinc gols a cinc minuts del final, tot i que els danesos es van refer una mica en els darrers minuts i van reduir el marcador fins al 34-32 definitiu.

L'inici del partit va ser anivellat però el Midtjylland va anotar un parcial de 0-3 i es va avançar en el marcador. Els noruecs Espen Li Hansen i Eivind Tangen, subcampions mundials, estaven molt encertats en atac, i la defensa local i el porter Vicente Álamo no trobaven la manera d'aturar-los. Tot i això el Granollers es va saber mantenir amb un i dos gols per sota, i en cap moment va deixar que el conjunt danès es distanciés clarament en el marcador. El tècnic granollerí Carlos Viver va canviar el porter amb el 8-9 i va entrar Pol Sastre, que va començar a fer algunes aturades. L'encert davant de porta es va mantenir alt en els dos conjunts durant tot el primer temps i es va arribar al descans amb un resultat de 19-20, no gaire habitual en una meitat.

Els visitants s'escapen

Els primers minuts de la segona part no van ser gens bons per al Granollers. El Midtjylland va canviar el porter i Lars Eggen Rismark va començar a fer bones aturades que es van ajuntar amb algunes errades en atac locals, i els danesos van aconseguir un màxim avantatge de quatre gols en el minut 37, 20-24. A partir d'aquí el Granollers va començar a reaccionar. L'entrenador va fer un canvi defensiu i l'equip va passar a fer una defensa mixta 5-1 sobre el líder del conjunt danès, Espen Lie Hansen. A la porteria Pol Sastre va començar a destacar amb grans aturades, i fins i tot amb un gol des de la seva àrea a la porteria buida del rival. El Granollers es va anar animant, va poder empatar i es va avançar amb un parcial de 5-0 que va situar el marcador en un 27-25. La primera part de la feina estava feta en capgirar la dinàmica del partit, però faltava la segona, assegurar la victòria. Els granollerins van seguir jugant a un alt nivell en totes les línies i van aprofitar el desconcert visitant per aconseguir un màxim avantatge de cinc gols i situar-se amb 34-29 a quatre minuts del final. Els danesos però, es van mantenir dins del partit i en aquests darrers minuts van marcar tres gols i van ajustar una mica el resultat final fins al 34-32.