Hoquei sobre herba

Hoquei sobre herba

finals de copa

Sant Cugat us espera

Hoquei sobre herba. El Junior acull la copa del Rei i de la Reina, l'esdeveniment de més pes en els actes previstos per a l'any del centenari d'un club que sempre s'ha dedicat a aquest esport

Quan als jugadors i jugadores de les primeres plantilles del Junior d'hoquei sobre herba se'ls pregunta per la copa del Rei i de la Reina, esbossen un somriure. D'il·lusió esportiva, perquè es veuen amb capacitat de guanyar-la, però també d'il·lusió social, perquè el club que representen hi ha posat molt d'esforç per organitzar la competició l'any del centenari de l'entitat. El club santcugatenc serà l'epicentre de l'hoquei estatal de divendres a diumenge, i tant l'equip femení –clar aspirant– com el masculí –parteix rere els grans conjunts de la divisió d'honor– hi han posat molta il·lusió. “Tothom en té moltes ganes. Hi haurà un plus de motivació per a tots. Per als jugadors, per als voluntaris, per als socis, per a la gent que ens ajudarà”, reconeix Rafa Espino, que assegura, dies abans de la cita, que ho té tot a punt. “No pots deixar res a l'atzar en una competició d'aquest tipus”, afegeix. En el somriure dels jugadors també es detecta aquella malícia de l'esportista que es mor de ganes de sortir al camp a menjar-se el rival. “Fa temps que fem bé les coses des de la base. La copa és una oportunitat d'or per consolidar els passos endavant que s'han fet en els darrers anys”, considera el president de l'entitat.

Serà la primera vegada que el Junior, fundat el 1917, rebi la copa del Rei i de la Reina des que s'organitzen conjuntament, i només dues vegades el torneig femení s'ha fet a Sant Cugat. “El club vol demostrar al món de l'hoquei que pot acollir esdeveniments de màxim nivell. Ja hem fet moltes coses a la base, però ens volem convèncer que podem organitzar fites d'aquesta magnitud”, considera Espino, que també creu que la copa del Rei i de la Reina és una magnífica oportunitat perquè l'hoquei generi un impacte a la ciutat vallesana. “Quan a la gent li parles d'hoquei sobre herba, tothom pensa en Terrassa. Però, crec que en aquesta cita podem demostrar que Sant Cugat també cuida molt aquest esport”, diu el president del Junior. Des que el 1960 els socis que formaven part del Junior van traslladar la seu social de Sarrià a Sant Cugat, l'hoquei ha estat la punta de llança d'un club que també cuida el tennis, el futbol, el pàdel i, en general, un seguit d'activitats d'oci i lleure que tenen l'esport com a eix vertebrador de l'amistat. “Des d'aleshores hem capgirat el mitjó. La nostra massa social és, majoritàriament, santcugatenca. Abans, tothom era de Barcelona”, recorda Espino, que explica que un dels actes socials del centenari és una caminada des de Sarrià fins al club. “Volem seguir millorant les instal·lacions, volem ampliar la massa social, volem millorar la qualitat del servei. S'ha de seguir millorant”, assegura, inconformista, Espino, que considera que la copa serà una magnífica ocasió de fer-ho. Sant Cugat espera el millor hoquei sobre herba.

LES FRASES

Volem demostrar al món de l'hoquei sobre herba que el club també pot organitzar esdeveniments de màxim nivell
Rafa Espino
president del Junior
Fa temps que treballem molt bé la base. Per què no consolidar-ho en una cita com una copa del Rei i de la Reina?
Rafa Espino
president del junior
La copa servirà per demostrar que Sant Cugat també cuida molt l'hoquei sobre herba
Rafa Espino
president del Junior

Terraza, Romeu, Serrahima i Cortès, guardonats

Dilluns es va fer a Madrid la gala de premis de la temporada passada. El ja excapità del Polo Manel Terraza va rebre el guardó com a millor jugador de la lliga. Bea Pérez, del Club de Campo, va ser l'MVP de la lliga femenina. Els premis per als sub-21 van recaure en el santcugatenc Marc Serrahima (Junior) i en la madrilenya Begoña García (SPV-Complutense). Pepe Romeu, que la temporada passada va militar a l'Egara, va ser designat màxim golejador del play-off. Per la seva banda, el també egarenc Quico Cortès va ser premiat per ser el millor porter de la lliga. El jugador argentí del Polo Mati Rey va ser premiat com a millor jugador de la final a quatre de la lliga.

Xavi Lleonart no serà a la cita

El davanter terrassenc del Polo es perdrà la copa del Rei que comença aquest divendres a Sant Cugat per una lesió a l'espatlla. Lleonart es va fer una luxació en els primers minuts del partit contra l'Egara al Pla del Bonaire que ja no li va permetre continuar jugant. Ahir, el club barceloní va comunicar a les xarxes socials que Lleonart, internacional amb la selecció espanyola i un dels jugadors més temuts pels defenses, serà intervingut i es perdrà la resta de la temporada. És una baixa molt sensible per als barcelonins, que no podran disposar d'una de les seves estrelles en la copa del Rei, però tampoc en l'Euro Hockey League ni en el tram final de la divisió d'honor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)