Handbol

Pau Campos, amb un peu i mig fora del Bordils

Handbol. El club dona per fet que l'entrenador signarà el seu primer contracte amb un equip professional la temporada vinent

L'Handbol Bordils comença a tenir coll avall que l'entrenador que ha salvat l'equip les últimes quatre temporades a la divisió de plata, Pau Campos, canviarà d'aires a l'estiu. Cap de les dues parts ho confirma oficialment, però l'entrenador és a punt de signar el seu primer contracte professional en un equip d'una lliga de l'Europa de l'Est, probablement de Romania, pel vincle que el tècnic gironí manté amb entrenadors catalans relacionats amb l'handbol d'aquest país, com ara el seleccionador Xavi Pascual –entrenador del FC Barcelona– i el recentment escollit president de la federació catalana, Jaume Fort, entrenador de porters de la selecció femenina romanesa. El tècnic gironí s'emportaria el preparador físic del Palamós, Xavier Salvador.

Campos s'ha fet un nom aquests últims anys com un dels tècnics catalans més prometedors i no és estrany que les lligues emergents vinguin a pescar el talent del país. Xavier Sabaté és l'actual seleccionador d'Hongria i primer entrenador del Veszprém; David Davis dirigeix el Vardar femení; Toni Garcia, actual director tècnic del Barça, va ser el primer entrenador estatal que va entrenar un equip de la lliga francesa, el Tolosa, i Toni Gerona és l'actual campió de Qatar amb l'El-Jaish. Un altre gironí, Jordi Ribera, és el seleccionador espanyol, i el creador del dream team blaugrana, Valero Rivera, va conduir la selecció de Qatar al subcampionat del món.

Només si es trenca l'acord que té Campos emparaulat el Bordils podrà mantenir l'entrenador més brillant de la seva història. Si no, tocarà fer un canvi de cicle.

Vuit temporades al peu del canó

Pau Campos va arribar al Bordils l'estiu del 2009 per substituir Zoran Cikusa. Llicenciat en INEF i professor d'institut, havia actuat com a central a les ordres precisament de Cikusa fins al 2005. Compaginava la seva funció de jugador amb la d'entrenador dels juvenils del club, equip amb el qual va guanyar el 2007 una històrica medalla de bronze en el campionat d'Espanya. Campos va arribar a Bordils després d'entrenar els juvenils del Barça, club on va deixar una excel·lent imatge i on va entrenar algunes futures figures de l'handbol mundial. Al Bordils, amb alguns dels jugadors juvenils que ja havia entrenat, va aconseguir el somiat ascens el 2012 després de tres temporades amb bona nota a primera estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)