Ciclisme

Ciclisme

Volta Ciclista a Catalunya

La batalla de l'Ebre

L'ascens a Lo Port d'avui seleccionarà les possibilitats dels candidats en la general, encapçalada per Van Garderen amb un estret marge respecte a Valverde, Thomas, Froome i Contador. Bouhanni va ser el més ràpid a Igualada

El Mont Caro filtrarà avui les possibilitats dels favorits a succeir el colombià Nairo Quintana en el palmarès de la Volta. Els vuit quilòmetres d'ascens fins a Lo Port serviran per aclarir la general, encapçalada pel nord-americà Tejay van Garderen (BMC), que ahir va poder mantenir la diferència amb tots els seus rivals: 41 segons respecte al britànic Geraint Thomas (Sky), 45 al murcià Alejandro Valverde (Movistar), 49 al britànic Chris Froome (Sky) i 1:13 respecte al madrileny Alberto Contador (Trek). Serà una autèntica prova de foc per a un ciclista que aspira a celebrar la primera gran cursa del circuit mundial a Europa. Hi ha terreny perquè la general quedi sacsejada si els implicats en importunar el líder mouen fitxa en els primers quilòmetres de l'ascens, els més durs.

Ahir, els actors principals van tornar a deixar entreveure les ganes de no conformar-se amb la situació actual de la classificació. El català Marc Soler (Movistar) va tornar a impulsar el seu cap de files, Alejandro Valverde, en els últims quilòmetres d'una quarta etapa escurçada per les males condicions climatològiques. Amb el pilot agrupat buscant la meta a Igualada, el vilanoví va saltar del gran grup seguit del seu cap de files. Froome i el francès Romain Bardet (AG2R) els van seguir, mentre que Contador i la resta no van ser a temps de reaccionar. L'acció no va passar de l'intent i el pilot els va engolir a cinc quilòmetres de meta. Va quedar palès que el Movistar correrà a l'atac fins al final i que té corredors amb forces, entre els quals Soler, que ahir va mantenir la primera posició en la classificació de la general dels joves.

Sense més moviments davant del gran grup, la victòria a Igualada va quedar a mercè del ciclista més ràpid, i aquest va ser Nacer Bouhanni (Cofidis), que es va rescabalar de la segona posició de Calella. El francès va superar l'italià Davide Cimolai (FDJ), el seu botxí al Maresme, el sud-africà Daryl Impey (Orica) i els australians Alex Edmonson (Orica) i Dion Smith (Wanty). És la tercera victòria en la Volta. L'alemany André Greipel (Lotto), l'altre excel·lent velocista a Catalunya, va quedar despenjat, no va poder disputar l'esprint i va creuar la meta a més d'un minut del seu rival.

La jornada va quedar condicionada per la decisió de l'organització d'escurçar-la 58 km a petició dels corredors i dels equips per motius de seguretat a causa de la neu que queia a la sortida de Llívia. La sortida es va traslladar a Montferrer (Alt Urgell) i 30 km després del tret de sortida José Gonçalves (Katuixa), Martijn Keizer (Lotto NL), Matteo Bono (Emirates), Diego Rubio (Caja Rural) i Juan Osorio (Postobon) van protagonitzar l'aventura del dia, que no va arribar a bon port.

EL LÍDER

Tots els que tinguin ambició per guanyar la Volta atacaran a Lo Port, per tant, haurem d'estar preparats per a una etapa agressiva
T. van Garderen
equip BMC
4a etapa
1r. N. Bouhanni (Cofidis)
3:04.27
2n. D. Cimolai (FDJ)
m.t.
3r. D. Impey (Orica)
m.t.
4t. A. Edmonson (Orica)
m.t.
5è. D. Smith (Wanty)
m.t.
6è. P. Serry (Q. Step)
m.t.
7è. E. Gasparotto (Bahrain)
m.t.
8è. P. Vakoc (Q. Step)
m.t.
9è. J.J. Rojas (Movistar)
m.t.
10è. B. Mollema (Trek)
m.t.
General
1r. T. van Garderen (BMC)
13:29.00
2n. S. Sánchez (BMC)
a 41
3r. G. Thomas (Sky)
a 44
4t. A. Valverde (Movistar)
a 45.
5è. C. Froome (Sky)
a 49
6è. M. Soler (Movistar)
a 1:10
7è. A. Contador (Trek)
a 1:13
8è. A. Yates (Orica)
a 1:18
9è. B. Mollema (Trek)
a 1:25
10è. J. Pantano (Trek)
m.t
General equips
1r. Sky
40:30.17
2n. Trek
a 46
3r. Movistar
a 1:10
General joves
1r. M. Soler (Movistar)
13:30.10
2n. A. Yates (Orica)
a 8
3r. C. Verona (Orica)
a 22
General muntanya
1r. A. Murilo (Soul Brasil)
48 punts
2n. A. Nibali (Bahrain)
37 punts
3r. N. Berhane (D. Data)
32 punts
General sprint intermedi
1r. D. Rubio (Caja Rural)
7 punts
2n. M. Affonso (Soul Brasil)
5 punts

Edu Prades: “El port farà molt de mal”

L'ebrenc Edu Prades (Caja Rural) coneix tan bé les seves condicions físiques i les característiques de Lo Port que té clar que avui afronta un calvari i que hi haurà sacsejada en la general. Assegura que no puja al Mont Caro des del 2012 i es vanagloria que no es recorrin els últims quatre quilòmetres fins a dalt de tot. “Hi haurà molta guerra i el port farà molt de mal”, resumeix. Qualifica l'ascens de “bastant dur” i afegeix: “Els primers cinc quilòmetres són realment durs, és quan els favorits haurien d'aprofitar per atacar i buscar diferències.” Prades està corrent la Volta amb problemes en un dit a causa d'una caiguda que es va fer a Portugal.

El bagenc Jordi Simon va reconèixer el port a final d'any i també té clar que hi haurà diferències: “Hi ha una primera aproximació que va picant amunt i és estreta, per tant, s'haurà de lluitar bé la posició. I al final uns vuit quilòmetres al 10% que els de la general segur que no ho deixaran escapar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)