Més esport

Casanueva supera Turró en la pugna per la presidència

Vela. L'advocada cantàbrica va rebre 69 vots de l'assemblea electoral i el metge i regatista català, 45

L'advocada de Santander Julia Casanueva va sortir reelegida presidenta de la Federació Espanyola de Vela (FEV) pel mandat 2017-2020 després d'haver rebut 69 vots en l'assemblea electoral. L'altre candidat, el regatista i metge barceloní Jesús Turró, en va obtenir 45. Entre els 115 comissaris que van assistir a l'assemblea a la seu de la FEV de Madrid, d'un total de 116, també hi va haver un vot en blanc. Amb aquest resultat, Casanueva tornarà a marcar el rumb de la vela espanyola després d'haver ocupat el càrrec en l'últim tram de la legislatura passada, quan va accedir a la presidència l'octubre del 2015 després d'una moció de censura contra José Ángel Rodríguez Santos.

Després de rebre les felicitacions de Turró, la dirigent cantàbrica va dirigir unes paraules a l'assemblea: “Els representants de la vela han demostrat la seva involucració, i agraeixo la confiança que ens han donat per continuar al capdavant d'aquesta nau. Seguirem en contacte amb tots vosaltres com hem fet en aquests últims mesos per planificar el present i el futur del nostre esport.”

Turró, regatista en els Jocs de Montreal 1976, vicepresident de la federació i responsable de l'equip olímpic a Seül 1988, Barcelona 1992 i Atlanta 1996, es presentava als comicis com un candidat “de consens i amb experiència” i propugnava “regates de selecció i classificacions rigoroses per als campionats”. La candidatura de Turró tenia el suport, entre d'altres, de la doble medallista olímpica Natàlia Via-Dufresne. Amb la derrota electoral, però, Miquel Company continuarà sent l'únic dirigent català que ha ocupat la presidència de la Federació Espanyola de Vela, entre el 1971 i el 1986.

Comissió delegada

Durant la jornada també es van celebrar les eleccions als membres de la comissió delegada, que ha quedat formada de la següent manera: les federacions madrilenya, balear i catalana; com a clubs, el RCR Alacant, el CN El Balís i el RCR Cartagena; com a tècnic, Joan Sanfeliu; com a jutge, David María, i com a esportista, José Carlos Frau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)