Més esport

Gimnàstica rítmica

Natàlia Garcia estrenarà el curs en el GP de Marbella

Gimnàstica rítmica. La seva companya de club Clara Esquerdo ja figura com a titular en el renovat conjunt espanyol amb vista a les grans cites del curs

Natàlia García Timofeeva (Terrassa, 1994), el gran referent de la gimnàstica rítmica catalana, estrenarà el cap de setmana vinent en el Gran Premi de Marbella una temporada que tindrà com a cites més importants l'europeu de Budapest, del 19 al 21 de maig, i el mundial de Pesaro, entre el 30 d'agost i el 3 de setembre.

La gimnasta catalana no tenia programada la participació en el Gran Premi de Thiais (França), que es va disputar el cap de setmana passat i on sí que van competir les joves Sara Llana i Polina Berezina, les altres gimnastes espanyoles que també aspiren a una de les dues places disponibles per a l'europeu. En aquest sentit, García Timofeeva es mostra convençuda de les seves possibilitats i més després d'unes proves de control que va passar fa algunes setmanes a Madrid. De fet, ja té el full de ruta marcat fins a la màxima cita continental. Després de Marbella, la gimnasta del CG Sant Cugat té previst competir en les proves de la copa del món de Pesaro (7/4), Tashkent (21/4) i Sofia (2/5). Més enllà de l'europeu, la catalana també recorda que aquest curs s'organitza el trofeu Ciutat de Barcelona (27/5) –es disputa cada dos anys–, una competició que la motiva especialment. La gimnasta vallesana afronta el curs amb il·lusions renovades després d'un estiu molt complicat per no haver-se classificat per als Jocs de Rio. Precisament, el somni de ser olímpica a Tòquio 2020 és el que impulsa a partir d'ara la carrera esportiva de la deixeble d'Iratxe Aurrekoetxea.

Des de Marina Fernández

Si García Timofeeva ha ajornat la seva tornada al tapís fins a Marbella, sí que va competir a Thiais la jove Clara Esquerdo (Barcelona, 2000). La representant del CG Sant Cugat forma part de la nova fornada de gimnastes que integren el conjunt espanyol i que prenen el relleu a les components que van assolir el subcampionat olímpic a Rio. Amb les seves companyes del conjunt estatal –Alba Polo, Ana Gayán, Mónica Alonso, Lía Rovira i Victoria Cuadrillero–, van ocupar el quart lloc en l'exercici de tres pilotes i dues cordes (16,250), per darrere de l'equip d'Azerbaidjan (18,650), Itàlia (17,900) i Ucraïna (17,700). Sara Bayón, l'entrenadora del conjunt espanyol, es va mostrar satisfeta en l'inici d'aquest nou cicle olímpic: “Estem contentes amb la primera competició d'aquest nou equip. Han demostrat que són lluitadores. Ens queda molta feina per fer, però pensem que aquest equip té futur. Només necessita temps i experiència.” Des de finals del 2013, amb la retirada de la sabadellenca Marina Fernández, que no hi havia cap catalana en el conjunt sènior espanyol. Abans del salt a l'equip absolut, Esquerdo ja era una gimnasta fixa en el conjunt estatal júnior.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)