Rugbi

Màxima il·lusió per aixecar la copa en territori hostil

Rugbi. Tot i la dificultat que suposarà jugar a l'estadi José Zorrilla contra El Salvador de Valladolid, el president de la UE Santboiana aposta pel seu equip en la final de diumenge

Disset anys després d'aixecar per últim cop la copa del Rei, la Unió Esportiva Santboiana podrà tornar-la a guanyar diumenge vinent, a partir de dos quarts d'una, contra el SilverStorm El Salvador de Valladolid. El degà del rugbi català no tindrà, però, un camí gens fàcil: haurà de jugar a casa del seu rival que, a més, és de màxim nivell. De fet, és el primer classificat de la fase regular de la lliga, que va acabar diumenge passat. En tot cas, la principal dificultat que es presenta al conjunt del Baix Llobregat és l'escenari de la final, l'imponent estadi José Zorilla de Valladolid. La Federació Espanyola de Rugbi va decidir repetir l'experiència de l'any passat, quan el coliseu de la capital castellana va acollir aquest esdeveniment amb una assistència rècord de 26.000 espectadors.

La decisió, com és lògic, no ha agradat gens a Sant Boi. “Segons la nostra opinió, hauria de primar el criteri de neutralitat, perquè aquest és, per damunt de tot, un acte esportiu. Però la federació es va estimar més aprofitar l'aparador que suposa fer-ho a Valladolid”, explica a Miquel Martínez, el president de la Santboiana. La tibantor entre el club català i l'estament federatiu va provocar que en la presentació de la final, que va tenir lloc el 18 d'abril a l'Ajuntament de Valladolid, no hi hagués cap representant de la Santboiana. “Consideràvem que ens havien de pagar el viatge, i ells no hi van estar d'acord”, puntualitza Miquel Martínez en aquest sentit. “En cap moment ens hem sentit partícips de l'organització de la final. Ells ho plantegen com un esdeveniment de la ciutat de Valladolid i nosaltres no ens sentim considerats”, afegeix.

Sigui com sigui, el president de la UE Santboiana no dubta a apostar pels seus en el partit de diumenge. “Tenim moltes possibilitats de guanyar”, assegura. Serà el primer cop que l'equip senyera del rugbi català jugarà davant de tant de públic, en un partit que serà retransmès per dos canals de televisió i que ha despertat el màxim interès a Sant Boi. “El nostre objectiu era arribar a 500 aficionats desplaçats amb l'equip i ja l'hem sobrepassat”, celebra Miquel Martínez.

LA FRASE

En cap moment ens hem sentit partícips de l'organització de la final
Miquel Martínez
president de la ue santboiana

El Salvador podria perdre un dels seus millors jugadors

Hansie Graaf, un jugador molt important per a El Salvador, es podria perdre la final de copa de diumenge que ve, contra la Santboiana, per una sanció federativa. Graaf va jugar, i va ser decisiu, en el partit que el seu equip va disputar diumenge passat contra el Sanitas Alcobendas tot i haver rebut tres targetes grogues, fet que suposa la sanció d'un partit. El SilverStone El Salvador justifica la seva alineació assegurant que el comitè de competició no li va comunicar la sanció, però no queda clar que, en el cas que un jugador hagi rebut tres amonestacions, el seu club hagi de ser advertit que no pot ser alineat.

Si, finalment, aquest resulta ser un cas d'alineació indeguda, El Salvador perdria els cinc punts que va guanyar diumenge passat contra l'Alcobendas i se li restarien dos més, fet que el faria caure des de la primera fins a la tercera plaça de la lliga i l'obligaria a jugar l'eliminatòria de quarts de final. A més, hauria de complir un partit de sanció, que podria ser el de la final de copa de diumenge, contra la UE Santboiana, ja que els equips que es classifiquen per a la copa del Rei són els que aconsegueixen una determinada posició en la lliga. La polèmica està assegurada en aquest assumpte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)