Tennis

Tennis

Trofeu Comte de Godó - Barcelona Open Banc Sabadell

Propietat privada

Barcelona Open Banc Sabadell. Nadal estrena la pista central rebatejada amb el seu nom obtenint contra Dutra Silva el seu 50è triomf en el Godó en una jornada deslluïda per la pluja

La pluja va deslluir ahir el dia del debut de Rafa Nadal (4) en el Barcelona Open Banc Sabadell 65è Trofeu Comte de Godó quant a assistència de públic i va endarrerir gairebé cinc hores la jornada, però no va impedir concloure els setzens, tot i una segona aturada al vespre en el darrer torn de partits. El manacorí va sumar contra el brasiler Rogerio Dutra Silva (69è) el seu 50è triomf en el torneig, per 6-1 i 6-2 en una hora i 14 minuts, el dia que va estrenar la pista central rebatejada amb el seu nom. Andy Murray (1), sense jugar, el belga David Goffin (5), el castellonenc Roberto Bautista (6) i el català Albert Ramos (10) també van accedir als vuitens.

El balear, que només ha perdut tres partits en el torneig –Àlex Corretja, Nico Almagro i Fabio Fognini–, no va titubejar i en va fer prou amb 28 minuts per resoldre el primer set tot i no ser tan resolutiu com en altres ocasions amb la dreta en el marc d'una pista més lenta per les condicions meteorològiques. El tennista brasiler va donar un petit cop de puny damunt la taula en l'inici del segon acte –0-2–, però el balear va replicar de seguida amb un break en blanc i, amb mà de ferro, va guanyar sis jocs consecutius. Nadal jugarà els vuitens contra el sud-africà Kevin Anderson, el botxí de David Ferrer (13).

El català Albert Ramos va iniciar el seu partit de setzens contra el noruec de divuit anys Casper Ruud (126è de l'ATP) però la pluja el va interrompre de seguida –2-1 i 15-0 per al nòrdic–. Després de la represa i amb poc públic a la pista 1 –era tard; de fet, es va acabar a les 22.30 h–, en un veritable partit trampa, Ramos es va imposar per galons i consistència per 7-6 (6) i 6-4. El primer set va ser un suplici. El trencament favorable en el segon joc del segon acte li va aplanar el camí i va tenir pilota de partit amb 5-2, però Ruud va consumar un break al cap i a la fi estèril (5-4) perquè Ramos va respondre amb un contra-break i va segellar el duel en la tercera pilota. També va quedar interromput el partit entre el castellonenc Roberto Bautista i l'alemany Jan-Lennard Struff amb 6-1 i 2-3 favorable al primer, que va tancar més tard: 6-3.

Tot i haver arribat almenys fins als quarts en les quatre edicions anteriors i haver estat semifinalista l'any passat –Nadal– i el 2013 –Almagro–, el solvent alemany Philipp Kohlschreiber (12) no va poder frenar l'ímpetu del coreà de 20 anys Hyeon Chung i va sucumbir per 6-3 i 6-4. L'asiàtic se les haurà avui en un duel cogeneracional amb l'alemany Alexander Zverev (8). Un altre dels joves que ja van despuntar l'any passat, el rus Karen Khatxanov, va eliminar l'uruguaià Pablo Cuevas (11) per 7-6 (5) i 7-6 (5) i va completar la rebel·lió dels novells. El rus s'enfrontarà al belga David Goffin (5).

PROTAGONISTES

La pista era lenta i això perjudica els especialistes de terra perquè afavoreix els serveis forts ja que la pilota pesa molt
Ha estat un partit còmode. El començament del segon set no ha estat bo, però ràpidament ho he arreglat
Rafa Nadal
Murray no ha pogut experimentar les sensacions de la pista i això el perjudica. Però ell té un talent especial
Feliciano López

Tomic no juga per lesió i Murray passa a vuitens

A més dels continus ajornaments provisionals per la pluja, la primera gran notícia matinal de la jornada de dimecres va ser l'anunci de retirada de l'australià Bernard Tomic adduint una lesió a l'esquena, concretament a la zona lumbar, i el consegüent accés sense jugar del número 1 Andy Murray als vuitens de final. Tomic havia de debutar dimarts contra Murray i no va ni tan sols especular amb la possibilitat que la pluja li concedís un dia més de marge. “És una pena no haver pogut jugar perquè el que necessito és jugar partits. He sabut que no jugaria avui ales onze del matí”, va declarar Murray, que sense sortir a la pista va obtenir el seu triomf número 100 en terra (100-42).

L'escocès encetarà avui la seva cinquena participació en el torneig contra Feliciano López. La seva darrera aparició va ser l'any 2012, quan va cedir en els quarts contra el canadenc Milos Raonic. López, que arriba amb molta empenta, se sent molt motivat: “Sempre és un plaer jugar al meu club. Em sento molt estimat per la gent. El partit contra Andy Murray, a més, és un regal per a mi.” López és un mestre del servei i la volea, com va constatar ahir, i intentarà trencar el ritme del britànic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)