Tennis

Tennis

Torneig Comte de Godó - Barcelona Open Banc Sabadell

Murray surt de les cordes

Barcelona Open Banc Sabadell. Ramos malbarata una gran ocasió de tornar a batre el número 1. Les semifinals d'avui enfronten l'escocès amb Thiem i Nadal amb Zeballos

El català Albert Ramos (10) va tornar a tenir ahir el número 1 Andy Murray (1) contra les cordes després d'haver-lo derrotat la setmana passada en els vuitens de Montecarlo, però no va saber rematar-lo amb 5-4 a favor i servei en el tercer set en el millor duel dels que s'han vist fins ara en el Barcelona Open Banc Sabadell. L'escocès, que viu amb intermitències el seu procés d'adaptació a la terra batuda, va ressorgir i va accedir a les seves primeres semifinals a Barcelona: 2-6, 6-4 i 7-6 (4). El seu rival en el primer torn d'avui serà l'austríac Dominic Thiem (4), que va posar fi al camí del japonès Yuichi Sugita per 6-1 i 6-2 –2-0 per al britànic–. La desena del nou cops campió Rafa Nadal (3), que es va desfer del coreà Hyeon Chung per 7-6 (1) i 6-2, l'enfrontarà en el segon torn amb l'argentí Horacio Zeballos. El sud-americà va derrotar el balear en la final de Viña del Mar el 2013 i el balanç global és d'empat: 1-1. Sigui com vulgui, les semifinals reuniran tres top ten.

Ramos va perdre una batalla èpica de tres hores que va enfervorir el públic de la central Rafa Nadal. El seu primer set va ser impecable i va esborrar de la pista Murray amb dos breaks. Segur i amb un guió ben estructurat, va dominar el centre de la pista a pesar dels intents de Murray de buscar-li les pessigolles jugant en paral·lel sobre el seu revés per evitar la dreta del català. Ramos va aprofitar bé les febleses de l'escocès, erràtic i indecís. Murray va millorar en el segon acte, però amb 3-3 el català va desaprofitar un 15-40 per fer trencament. Amb 4-4 tampoc no va resoldre un 0-40 que al cap a i la fi li va passar factura. Cinc pilotes malbaratades. Murray va salvar la situació millorant el seu servei, burxant amb boles profundes sobre el revés de Ramos i pujant a la xarxa amb determinació com fins llavors no havia fet. A més, va consumar el seu primer break en el desè joc (6-4). Ramos no va permetre que els sentiments de frustració l'enfonsessin. Un trencament encoratjador en el primer joc del tercer acte el va tornar a engrescar (0-2). Però el britànic, que, com acostuma a fer, mai no va parar de remugar, va empatar de nou (2-2). El mataroní va replicar amb un trencament en el novè joc (5-4), però es va encallar amb segons serveis i errors no forçats. Murray li va saltar a la jugular (5-5) i va enllestir en el tie-break.

Comiat de Sugita

La millor setmana tennística de la vida de Yuichi Sugita (91è), el millor lucky loser (‘perdedor afortunat') –va entrar al quadre per sorteig arran de la baixa de Kei Nishikori– de la història del Godó, no va ser obstacle per a Thiem, que va plasmar la seva superioritat. Sugita va arrencar trencant el servei de l'austríac (0-1) Thiem va resoldre el parany amb un 6-0. La història es va repetir en el segon acte. L'asiàtic es va situar amb un prometedor 0-2. L'austríac va signar el contrabreak en blanc i va repetir el parcial de 6-0.

Nadal va viure un primer set entremaliat. Agressiu, Chung (94è) va arrencar amb un break en el tercer joc i el balear va igualar en el sisè. Amb 5-5, el manacorí va salvar de nou pilota de trencament. En el tie-break va apel·lar als galons. El segon set va ser més plàcid. El rival de Nadal va sortir del darrer partit de la jornada en què l'argenti Horacio Zeballos (64è) va donar la sorpresa contra el rus Karen Khatxanov (56è): 6-1 i 6-4.

ELS PROTAGONISTES

Estic content perquè he jugat a un gran nivell, però també decebut; i em sap greu, perquè hauria estat una gran victòria
He respost bé després d'un inici complicat. Chung no havia perdut cap set. És un jugador ràpid i amb confiança
Rafa Nadal
Amb 15-40 del setè joc i amb 0-40 del novè, Murray ha apujat de nivell. Ha demostrat que és el número 1
Albert Ramos
Ramos ha estat agressiu en el segon set, però ha jugat malament el 5-4 del tercer i jo he fet un bon desempat
Andy Murray

Homenatges per a Albert Costa i l'APT

El RCT Barcelona va retre homenatge a la central, tot just després del partit de Nadal, a Albert Costa, campió del Godó el 1992 ara fa 25 anys. També va homenatjar, en un acte al matí, l'Associació de Periodistes del Tennis (APT) pel 25è aniversari de la seva fundació. Una reproducció de la portada de La Vanguardia del dia després de la final del 1992 va ser el regal sorpresa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)