Patinatge

Girona ‘power' a Véndespace

Patinatge artístic. Bronze per a Maçanet i Bescanó en grups petits i juvenils, el primer dia de l'europeu de xous i en espera que avui l'Olot i el Girona facin bons els pronòstics en grups grans

Mouilleron-le-Captif es pot convertir avui en una plaça històrica per al patinatge gironí. Aquest municipi al nord de La Roche-sur-Yon i proper a Nantes és la seu del campionat d'Europa de grups de xou, després de la primera jornada del qual els conjunts gironins, quatre, poden sortir del pavelló Le Véndespace amb un podi continental. Ahir, per començar, el Maçanet i el Bescanó van aconseguir el bronze i van pujar, per primer cop, al podi europeu de grups petits i juvenils.

El futur

Sandra Casadevall, de genolls i picant el parquet del recinte francès amb la bola de llum que donava la llibertat a la protagonista del Try again. La resta de patinadores, abraçant-se i saltant, conscients que la medalla no s'escaparia. El Maçanet va irrompre amb el seu ball, futurista i elèctric, perfectament sincronitzat. Penúltimes en sortir, van obtenir un 10 i diversos 9,3 com la nota més baixa en la qualificació tècnica. Les selvatanes van quedar a dues dècimes de la plata i a dues de l'or, del conjunt italià Division, molt destacat tot i una penalització. El Maçanet continua sense baixar del podi, amb un tercer lloc europeu que afegeix, l'any del seu debut en la modalitat, als títols gironí, català i estatal.

La progressió

El CP Bescanó va aconseguir, abans, el seu primer podi a escala internacional, amb la tercera posició en la modalitat de grups juvenils. Quart fa un any a Matosinhos en la primera experiència internacional de les del Gironès, el campió de Catalunya de l'especialitat va quedar a dos punts del Reus, a qui va superar en el català a Fontajau abans de ser segon darrere les reusenques en l'estatal per un punt i amb una coreografia, Tic-tac, que les bescanonines havien executat abans que els dos conjunts italians i les reusenques. El Reus es va adjudicar l'or, amb els mateixos punts que el conjunt italià de Division i per una major puntuació del jurat en la valoració de l'aspecte tècnic del ball reusenc, Cluedo.

L'Olot, últim de sortir

El Soc innocent de l'Olot tancarà la competició de grups grans aquesta tarda (comença a les 17.20 h), segons el sorteig de l'ordre de sortida realitzat ahir. La formació que dirigeix Ricard Planiol, onze vegades campiona continental, serà la tretzena d'actuar. El CPA Girona, amb Esclaus de la riquesa, ho farà sisè, dos conjunts després que el tercer equip català de grups grans a Nantes, el Masnou (La dictadura del cos). El conjunt de Nuri Solé, que va mostrar una franca progressió des del campionat gironí fins a l'estatal, sempre amb plata darrere l'Olot, busca el podi europeu després de pujar dues vegades en el del mundial amb un bronze (2015) i una plata (2016).

Grups juvenils
1r. Reus Deportiu (Cluedo)
118.50
2n. Division (You can't rule the Heart)
118.50
3r. CP Bescanó (Tic-tac)
116.50
4t. Italian show (Between the pages)
114.60
5è. CPA l'Aldea (Cry)
110.80
Grups petits
1r. Division (Love for a stranger)
132.60
2n. New age (Seasons of life)
130.80
3r. PA Maçanet (Try again?)
130.60
4t. Renovatio (Vitae)
124.30 5è. Ripollet CPA (Do you get me?
122.00
6è. CPA Tona (Infamy)
117.90
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)